Kapat

Haberler

Üçkuyular Marina Kavşağı yeraltına alınıyor

Aa
20 Kasım 2015 Cuma
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde karayolu alt geçidi inşaatını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  şimdi de Üçkuyular Marina kavşağındaki sıkışıklığın önüne geçecek ve Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşım sağlayacak karayolu alt geçidi için düğmeye bastı.

İzmirDeniz Projesi kapsamında, İzmirliler’i denizle buluşturmak, bisiklet, yaya ve taşıt trafiğini rahatlatmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde karayolu alt geçidi çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular Marina Kavşağı’nı da yeraltına almak için proje çalışmalarına başlıyor.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Çeşme Otoyolu arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak karayolu alt geçidi için proje ihalesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kesinleşen kararı yüklenici firmaya tebliğ etti. Projenin kısa sürede  tamamlanmasının ardından, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik  karayolu alt geçidinin yapım ihalesine çıkılacak. “Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi” projesi kapsamında üst kısımda ortaya çıkan alanlar yol, bisiklet yolu, yaya yolu ve tramvay hatları için kullanılmak üzere yeniden düzenlenecek.  Karayolu alt geçidi ve üst düzenlemesi yaşama geçirildiğinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Haydar Aliyev (İnciraltı) ile Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ne (Üçkuyular) gitmek isteyenler ulaşımlarını daha rahat sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi”nin, İzmirDeniz Projesi kapsamında bisiklet, Konak tramvayı ile birlikte yaya trafiği düşünülerek projelendirildiğini söyledi.

1 haftada açıldı
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü karayolu alt geçidi ve meydan projesi çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda uygulamaya konulan geçici trafik düzenlemesi de sona erdi. 10 günde tamamlanacağı duyurulan çalışmalar 1 haftada bitirilerek trafik normal seyrine döndü.
Büyükşehir Belediyesi, karayolu alt geçidi kapsamındaki fore kazık uygulaması çalışmaları nedeniyle, Fahrettin Altay yönünden Konak yönüne gidiş kısmında yolun en sol şeridini araç trafiğine kapatmış, trafik akışının olumsuz yönde etkilenmemesi için de yoğunluğun yaşandığı sabah saatlerinde Konak’tan Fahrettin Altay’a gidiş yönündeki en sol şerit Fahrettin Altay-Konak istikametindeki araçlara açmıştı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir–Atina hattında yeni iş birliği adımı

5 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yunanistan Büyükelçisi Theodoros Bizakis ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Detaya Git

İzmir’de yuva kuran gençler yalnız değil

5 Mayıs 2026 Salı

Evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek büyüyor. Gelinlik, damatlık ve abiyeler ile ev tekstili ürünlerinin ücretsiz sunulduğu projeye talep her geçen gün artıyor.

Detaya Git

İzmir’de Destekli İstihdam Zirvesi başlıyor

5 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Destekli İstihdam Programı kapsamında, çok sayıda kurumun destekleriyle Destekli İstihdam Zirvesi yapılacak.

Detaya Git

Aziz Polikarp Anı Alanı Kadifekale’de açıldı

5 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de hizmete sunulan Aziz Polikarp Anı Alanı, İzmir’in inanç turizmine yeni bir soluk getiriyor. Çok katmanlı tarihi görünür kılan proje, yerli ve yabancı ziyaretçilere kültürel ve manevi bir deneyim sunarak kentin turizm çeşitliliğini güçlendiriyor.

Detaya Git