Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Mayıs

Turuncu Çember artık denizde

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in güvenli bir turizm destinasyonu olarak öne çıkartma hedefi doğrultusunda İzmir Vakfı ile başlattığı Turuncu Çember sertifikası uygulaması deniz yolculuklarını da hijyen güvencesine alıyor. 19 İZDENİZ gemisinde bulunan büfe işletmesi Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı. Başkan Soyer, “Turuncu Çember ile İzmir’de deniz yolculuklarını da pandeminin gerektirdiği hijyen koşullarına adapte etmenin huzurunu yaşıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli kriterleri yerine getiren yeme-içme ve konaklama işletmelerine verdiği Turuncu Çember sertifika programının kapsamı genişletiliyor. İZDENİZ gemilerinde özel firmalar tarafından işletilen 19 büfe Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı. Başkan Soyer, “Turuncu Çember ile İzmir’de deniz yolculuklarını da pandeminin gerektirdiği hijyen koşullarına adapte etmenin huzurunu yaşıyoruz. İzmir’in güvenli bir kent olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

İZDENİZ gemilerinde özel firmalar tarafından işletilen büfeler de Turuncu Çember denetimlerine tabi tutuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda üç gün süren denetimler sonunda İZDENİZ gemilerinde bulunan büfeler Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı.

Başvuru sayısı 500’ü geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’deki tüm turizm paydaşlarıyla kentin hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olması için başlattığı Turuncu Çember sertifikasında toplam başvuru sayısı 501’e yükseldi. Bugüne dek 389 işletme Turuncu Çember sertifikası alırken, 84 işletme ise kriterleri sağlayamadığı için sertifika alamadı.

Başvuru ücretsiz
Yeme içme tesisleri kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise 200 üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember almaya hak kazanıyor. Turuncu Çember alan bütün işletmeler ve sertifikasyonla ilgili detaylı bilgiler turuncucemberizmir.com adresi üzerinden yayınlanıyor. Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletmesi gerekiyor.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber