Kapat

Haberler

Türkmenistan’dan davet var

Aa
28 Haziran 2010 Pazartesi

Türkmenistan’ın Aşkabat Belediye Başkanı Durduliev, kentlerinde kuracakları “Canlı Tabiat Müzesi” çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda görevli 5 kişilik ekip, önümüzdeki günlerde bu kente giderek bilgilerini paylaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkmenistan’ın Aşkabat Belediyesi arasındaki iyi ilişkiler, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımıyla yeni boyutlar kazanıyor. Aşkabat Hayvanat Bahçesi’nde görev yapan 5 Türkmen uzman, yeni kurulacak “Canlı Tabiat Müzesi” çalışmaları için geçtiğimiz haftalarda İzmir’e gelerek Doğal Yaşam Parkı’nda eğitim almıştı.  Kültürpark’tan Sasalı’ya hayvanların nasıl taşındıklarını, hangi konulara dikkat edildiğini birinci ağızdan sunumlar ve uygulamalarla izleyen konuk görevliler, Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ’dan da Doğal Yaşam Parkı ile ilgili genel bilgi aldı. Türkmen ekip, ardından İzmir Doğal Yaşam Parkı uzman personeli tarafından yaban hayvanları, davranışları ve hayvanat bahçesi uygulamaları hakkında bilgilendirildi. Hayvan bakıcılarıyla birlikte barınaklara girerek onların çalışmalarını da uygulamalı olarak öğrendiler.
Konuk ekibe İzmir’de gösterilen ilgi ve konuksever yaklaşımdan bir hayli memnun kalan Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durduliev, Başkan Aziz Kocaoğlu’na bir mektup yazarak hem teşekkürlerini dile getirdi, hem de bir talepte bulundu. Şamuhammet Durduliev, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan “Canlı Tabiat Müzesi” kuruluş çalışmaları ve yurtdışından getirilecek hayvanların uyum sürecine destek verilmesi amacıyla
5 uzman personelin Aşkabat’a gönderilmesini rica etti. Başkan Kocoğlu da, bu ricayı kırmayarak İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk ve 4 uzman personelin 2 haftalığına bu ülkeye gönderilmesini onayladı.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak

24 Mayıs 2026 Pazar

Yaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.

Detaya Git

Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.

Detaya Git

Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor

24 Mayıs 2026 Pazar

İZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.

Detaya Git

Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.

Detaya Git