- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Çölyak ve fenilketonüri hastalıkları nedeni ile ömür boyu özel beslenmek zorunda olan hastalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası sayesinde omuzlarındaki büyük bir yükten kurtuldu. Sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan üretim İzmir sınırlarını aştı, tüm Türkiye’ye ulaştı. Piyasada 450 gr glütensiz ithal ekmek 15 TL’den satılırken, Kent Ekmek tarafından haftada 3 gün özel olarak üretilen aynı gramajdaki glütensiz ekmeğin sadece 1 TL’den satılması üzerine talep patlaması yaşanınca, üretim adedi ayda 10 bine yaklaştı. Üretim maliyeti yüksek olduğu için fırıncıların üretmek istemediği glütensiz ekmekler 70 ilde 729 farklı noktaya ulaşmaya başladı.
Kent Ekmek satış büfelerinde ve EDAK Ecza Kooperatifi’ne bağlı eczanelerde satılan glütensiz ekmekler, satış noktalarına kargoyla ulaştırıyor. Ayrıca Kent Ekmek Fabrikası 250 gr beyaz veya kepekli ekmek için Fırıncılar Odası tarafından belirlenen 1 TL’lik resmi fiyat yerine, 300 gr ekmeği 65 kuruştan satıyor.
Çölyakla mücadelede tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve aileleri için yaşamı adeta bir kabusa dönüştüren çölyak hastalığı konusunda 2008 yılından bu yana düzenlediği etkinliklerle “Çölyakla mücadelenizde biz de varız” diyor. Glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji ve hassasiyetleri nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılları içeren gıdalardan uzak durması gereken çölyak hastalarına destek olan Büyükşehir Belediyesi, ailelere glutensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri de dağıtıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Yeşil çatı projesi sahada değerlendirildi
23 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AB destekli NBS4MED Projesi kapsamında yürütülen iklim dirençliliği çalışmaları, uluslararası ortakların katılımıyla sahada incelendi. Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde planlanan yeşil çatı uygulaması ve kentteki doğa temelli çözümler yerinde değerlendirildi.
Zeytin Sahne’de unutulmaz film müzikleri yankılandı
23 Haziran 2026 SalıKültürpark’ta yaklaşık 16 bin kişi kapasiteli yeşil bir etkinlik alanına dönüştürülen eski lunapark alanı, Zeytin Sahne adıyla sanatseverleri ağırlamaya başladı.
İzBBŞT “Don Kişot” ile Ordu Festivali’nde sahne aldı
23 Haziran 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 10’uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ne “Don Kişot – Çağdaş Bir Masal” adlı oyunla katıldı.
İzmir’in futbol hafızası yeniden canlanıyor
23 Haziran 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin spor belleğinde önemli bir yere sahip Langar Futbol Sahası’nı modern bir spor tesisine dönüştürüyor.
