Kapat

Haberler

Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı bu Cumartesi açılıyor

Aa
17 Şubat 2022 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı’daki Smyrna Tam Otomatik Otoparkı 19 Şubat Cumartesi açılıyor. 66,5 milyon liraya mal olan yatırım, 636 araç kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı olacak. Sürdürülebilir ulaşım için kentteki otopark kapasitesini arttırma hedefi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında da yer alan kentteki otopark kapasitesini arttırma hedefi doğrultusunda Bayraklı’daki Smyrna Tam Otomatik Otoparkı’nı 19 Şubat Cumartesi 12.00’de  hizmete açıyor.
636 araçlık kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı için Başkan Soyer, “14 Şubat’ta temelini attığımız İzmir’in tarihindeki en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun ardından Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkını hizmete alacak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Soyer, ayrıca bu bölgede 108 araçlık açık otopark alanı da oluşturdukları bilgisini de verdi.

Modern, hızlı ve konforlu
İzmir Adalet Sarayı'nın da aralarında bulunduğu büyük iş merkezlerine ev sahipliği yapan Bayraklı Adalet Mahallesi'nde bin 100 metrekarelik alanda çelik konstrüksiyondan yapılan 44 metre yüksekliğindeki otopark, 18 araç park katından oluşuyor. Adını bulunduğu Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan alan Smyrna Tam Otomatik Otoparkı’nın 12 katında binek, 6 katında ise SUV tarzı yüksek araçlara yer veriliyor. Giriş katından aynı zamanda 6 araç giriş veya çıkış yapabilecek. Otoparkın mühendislik, tasarım, yazılım, imalat ve uygulamasında yerli teknoloji kullanıldı. Tamamen otonom bir sistem ve hız-enerji verimliliği yüksek yazılımla hizmet verecek otoparkta, bir aracın getirilme süresi 3,5 dakika olacak. Herhangi bir personel desteği gerekmeksizin, sürücüsüz olarak araçlar park ediliyor. Binanın zemin katında sürücülerin araçlarını bekleyecekleri fuaye alanı ve gişe bulunuyor. Otopark, 66,5 milyon liraya mal oldu.

3 yılda 5 bin araç kapasitesinin üzerinde kapalı ve açık otopark
İzmir Büyükşehir Belediyesi son üç yıl içinde kentin otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımlar çerçevesinde Karabağlar’da yaklaşık 20 milyon lira maliyetle 160 araç, 38 motosiklet kapasiteli Selvili Otoparkı’nı ve Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde 153 araç kapasiteli yer altı otoparkını hizmete açtı. Kent genelinde ise 4 bin 75 adet açık otopark hizmete alındı. Smyrna Otoparkı, 270 araç kapasitesine sahip Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’ndan sonra kentteki ikinci tam otomatik otopark arasında yerini alıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak

3 Şubat 2026 Salı

Türk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan tarihi imza

3 Şubat 2026 Salı

30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.

Detaya Git

Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı

3 Şubat 2026 Salı

İzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Detaya Git

Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği

3 Şubat 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.

Detaya Git