Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Eylül

“TARİHE SAYGI” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ BULDU

TÜMÜ PAYLAŞ

Türkiye’de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri 2007” yarışmasında ödüller, törenle sahiplerini buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada “Geçmişimizi bileceğiz ki, bizlerden sonraki kuşaklara bir zenginlik katabilelim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki kültürel-mekansal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla düzenlediği “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri 2007” yarışmasında ödüle layık görülen eserlerin sahipleri ödüllerini İzmir Sanat’da düzenlenen törenle aldı. Törende Seçici Kurul adına konuşan Prof. Dr. Orcan Gündüz, 2003 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan bu ödüllerin aynı zamanda hala tek olma özelliğini de koruduğunu dile getirdi. Gündüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle, bu yıl beşincisi düzenlenen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri”nin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, her geçen yıl katılımcı sayısının artmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Tarihi soluyarak yaşama bilinci giderek artıyor. Konak ve Yenifoça Belediyeleri’nin aldığı ödüller gösteriyor ki, organize olmuş, gerekli birimlerini kurmuş, teknik elemanları yeterli olan belediyeler vilayetten aldıkları önemli ölçüdeki desteklerle başarılı çalışmalar yapabiliyor” dedi. Kocaoğlu, geçmişten günümüze taşınabilen Kemeraltı, Oteller Sokağı, Agora ve çevresindeki tarihi varlıklarımızı korumak zorunda olduğumuzu kaydederek, “Geçmişimizi bileceğiz ki, bizlerden sonraki kuşaklara bir zenginlik katabilelim” dedi.
Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine törenle teslim edildi. Abacıoğlu Hanı, Basmane Semt Merkezi, İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı Binası çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülen Konak Belediyesi’nin ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

Kentli İzmirli Ödülü:
Nurten SUNER, Buca
Münip DİNÇ, Foça
Gülsen ERTÜRK, Yeni Foça

Basit Onarım Ödülü:
Abacıoğlu Hanı, Konak Belediyesi

Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü:
Basmane Semt Merkezi, İYTE Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü, Konak Belediyesi
İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı Binası, Y. Mimar Salih SEYMEN, Konak Belediyesi 
Beyaz Kafe, Foça, Mualla Yıldız- Mukadder Yıldız- Münevver Metin, Mimar Nurcan DAĞLI

Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım Ödülü:
Hasan GÜLLER Evi, Foça, Mimar Nurcan DAĞLI- Mimar İsmet YÜRÜKOĞLU Simit Sarayı, Foça, Mimar Nurcan DAĞLI
Dr. Tülin –Malik DÜLGEROĞLU Evi, Y. Mimar Eser CİHAN, Mimar Ahmet ŞİMŞEK- İnş. Müh. Sabri KOCAMAZ

Emek Ödülü:
Sezai GÜRLER, Foça

Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü:
Prof. Dr. Zeki Arıkan
Özel Konak Piri Reis İlköğretim Okulu
Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu
Dalya HAZAR, Nur Sinem PARTİGÖÇ ve Adil TOKAY
Emre ÖZÇOBAN
Necat ÇETİN
Bayındır Ülfet Onart Lisesi
Şafak Şakir TÜRKER
Garanti Bankası Kemeraltı Şubesi
Yeni Foça Belediyesi

Seçici Kurul Özel Ödülü:
Prof. Dr. Recep MERİÇ

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber