Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

28
Temmuz

SPOR TESİSLERİ OYUNLARA HAZIR

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’de Ağustos ayında yapılacak 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları için geri sayım başlarken, tesisler de hazır hale getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNIVERSIADE 2005, İzmir organizasyonunda müsabaka ve antrenmanların yapılacağı yeni tesisleri İzmir’e kazandırırken, mevcut spor tesislerinin bakım ve onarımlarını da yaptı, teknik donanımlarını uluslararası standartlara ulaştırdı. Oyunlar sırasında kullanılacak spor tesislerinin büyük bir bölümünde de çevre düzenlemesi ile birlikte sporcu ve izleyicileri taşıyacak otobüs ve diğer araçlar için otopark alanları oluşturuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNIVERSIADE hazırlıkları kapsamında kentin spor altyapısını güçlendirirken, sporcu ve teknik adamların ağırlanacağı Oyunlar Köyü’nün çevresi, Yeşildere, İnciraltı Yolu, Kemeraltı’nın ve çevresinin düzenlenmesi ve yeşillendirme çalışmaları ile kentin çehresini de değiştiriyor.  
Oyunlar sayesinde İzmir’in sağlıklı bir spor altyapısına kavuştuğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir kentinin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal zenginlikleri dünya sahnesine sunulacak. Ortak vizyonlarımızdan olan İzmir’in ‘turizm ve ticaret kenti’ olarak gelişmesi hedefimize ulaşmada kentin önü açılacaktır” diye konuştu.

NELER YAPILDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente oyunların yapılacağı yeni tesislerin yapımı, mevcut tesislerin bakım ve onarımı ile uluslararası standartlarda donanıma kavuşturulması için 100 trilyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Karşıyaka Spor Salonu ile Halkapınar Spor Salonu’nu İzmir’e kazandırdı; spor müsabakalarının ve antrenmanların yapılacağı 60 spor tesisinden birçoğunu baştan sona yenilerken, tümünün de çevre düzenlemelerini yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi
tarafından geçtiğimiz yıllarda inşa edilerek ilçe belediyelerine teslim edilen Güzelbahçe, Narlıdere ve Gaziemir Spor Salonları yenilendi. Karşıyaka Selçuk Yaşar Spor Tesisleri onarıldı. Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Futbol Sahası’nın aydınlatması sağlandı. Narlıdere Ali Artuner Stadı’nın idari binası onarımdan geçirilerek boya ve badanası yapıldı, soyunma odaları yenilendi. Stadın tribünlerinin iyileştirilmesi çalışmaları ise sürüyor.

Ege Üniversitesi Spor Salonu’nun tadilat işi tamamlandı. Bu kapsamda tuvaletler, soyunma odaları, parke zeminler yenilendi. Dış cephe boyası ve basın tribünü yapıldı.
Oyunlarda güreş müsabakalarının yapılacağı Yamanlar Koleji Spor Salonu, futbol müsabakalarının

yapılacağı Urla Stadı ve çevre düzenlemesi ile okçuluk müsabakalarının yapılacağı İzmirspor Sahası FİSU standartlarına getirilen tesisler arasında yer alıyor.

EVKA – 4 SPOR SALONU

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan EVKA-4 Spor Salonu Tesisleri elden geçirilerek, uluslararası müsabakalarda kullanılır hale getirildi.

Bu kapsamda voleybol karşılaşmalarının yapılacağı spor salonunun boyası yapıldı, sporcu ve hakemlerin kullanacağı duş, soyunma odaları ve ıslak hacimleri yenilendi.

CELAL ATİK SPOR SALONU

23 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda basketbol müsabakalarının yapılacağı Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nun tadilat çalışmaları bitirildi.

Celal Atik Spor Salonu FİSU standartlarına getirilerek uluslararası müsabakaların yapılacağı bir spor tesisi haline geldi. Tesise girişte seyirciler için platform oluşturuldu. 

Çatı, duş, soyunma kabinleri ve ıslak hacimler yenilendi. Seyirci, VİP, basın, sporcu ve hakem girişlerini ayıracak düzenlemeye gidildi, yangın merdivenleri oluşturularak, seyirci tribünleri düzenlendi, elektrik aydınlatma tesisatı elden geçirildi ve klima sistemi oluşturuldu. 50 araçlık otopark alanı yol ve tretuvar düzenlemesi yapıldı. Çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlanmak üzere.

OYUNLAR KÖYÜ

İzmir kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta Uzundere mevkiinde teras ve çok katlı blok şeklinde 6 değişik tipte 934 konut inşa edildi. 526 bin metrekarelik vadide çağdaş bir kent olarak gelişen Oyunlar Köyü’nün inşaat ihalesi 38 trilyon liraya gerçekleştirildi. Oyunlar Köyü bol yeşil alanları, sosyal tesisleri, ticaret alanları ile İzmir’in çağdaş yüzünün bir parçası olmaya ve 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek genel provaya hazırlanıyor.

Oyunlar Köyü’ne spor sahaları, oturma alanları ve çocuk oyun bahçesinden oluşan 3 parkın yapımı için çalışmalar devam ediyor. Yeşil alan ve otopark alanları oluşturuldu. 

Oyunlar Köyü’ne giriş kavşağı da düzenlenip yol asfaltlandı.Çevre düzenlemesi kapsamında 213 bin metrekare yeşil alan yaratıldı. Şu güne kadar 1200 adet boylu ağaç, 7 bin çalı grubu bitki dikildi, çiçeklendirme yapıldı. Bitki ve çiçek dikimi devam edecek ve bu sayı 70 bini bulacak.

HALKAPINAR SPOR SALONU

10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu inşaatı hızla ilerliyor. Burası uluslar arası standartlarda artistik, ritmik jimnastik ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği ülkemizin ilk spor salonu olacak.

Halkapınar Spor Salonu’nda, çok amaçlı bir salonun yanı sıra iki adet antrenman salonu, soyunma odaları, hakem odaları, doping odası gibi müsabakalar sırasında kullanılacak alanlar bulunuyor. 10 bin kişilik salonun tribünlerinin 2 bin 500 kişilik bölümü teleskobik tribün olarak yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar Spor Salonu için 17 trilyon+KDV’lik yatırım yaptı.

KARŞIYAKA SPOR SALONU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Karşıyaka Spor Salonu inşaatı tamamlandı.

Toplam 11 bin 650 metrekarelik alanda kurulan tesiste, 5 bin seyirci kapasiteli ana salon, 500 seyirci kapasiteli antrenman salonu, aletli jimnastik, aerobik, kondisyon salonları, VIP Salonu, 100 kişilik toplantı odası, basın odası, doktor odası

soyunma odaları, 20 kişilik sporcu misafirhanesi, 500 araçlık otoparkı, 5 adet kafeterya, idari bürolar ve sporcu kantini yer alıyor. Oyunlar sırasında bu tesis, voleybol branş merkezi olarak da kullanılacak.

ATATÜRK SPOR SALONU ÖNÜ YER ALTI OTOPARKI

Alsancak bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak ve Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda kullanılmak üzere projelendirilen Atatürk Spor Salonu Önü Yer Altı Otopark’ı da tamamlandı. 132 araçlık otoparkın çevre düzenlemesi yapıldı, üstü ise meydan olarak düzenlendi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OYUNLARA HAZIRLADIĞI TESİSLER

Atatürk Stadı çevre düzenlemesi, Seha Aksoy Stadı, E.Ü Atletizm Sahası, Karşıyaka Atletizm Sahası, Maltepe Askeri Lisesi Sahası, Atatürk Spor Salonu, Halkapınar Spor Salonu, Celal Atik Spor Salonu, E.Ü Spor Salonu, Manisa Spor Salonu, Buca Spor Salonu, Güven Erkaya Spor Salonu, Kaan Yüce Spor Salonu, Özel Gelişim Koleji, Selçuk Yaşar Spor Tesisleri, Vali Hüseyin Öğütcen Spor Salonu, Narlıdere Yüzme Havuzu çevre düzenlemesi, çevre yollar va otopark alanı, Kültürpark Hol 2, Alsancak Stadı çevre düzenlemesi, otopark ve çim ilavesi, Buca Kaynaklar Spor Sahası, Halkapınar Futbol Sahaları, Kemalpaşa Stadı, Kuşadası Stadı, Manisa Stadı, Urla Stadı, Ali Artuner Stadı, Ulucak Futbol Sahası, Vali Kutlu Aktaş Spor Tesisleri, Buca Stadı, Bornova Spor Salonu, Kültürpark Hol 3, Manisa Yüzme Havuzu, E.Ü Yüzme Havuzu, Urla TSYD, Karşıyaka Tenis Center, D.E.Ü Kaynaklar, Evka – 4 Spor Salonu, Gürsel Aksel Stadı, Gaziemir Spor Salonu, Karşıyaka Spor Salonu, Avni Akyol Lisesi, Hava Eğitim Komutanlığı, Işıkkent Kampüsü, Özel Amerikan Lisesi, Bornova Koleji, Atatürk Yüzme Havuzu, Işıkkent Yüzme Havuzu, Özel Yamanlar Koleji, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu, Kültürpark Hol 4, Karşıyaka Yelken Tesisleri, İzmir Spor Tesisleri.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber