- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci oturumunda kentteki raylı sistem ağının güçlendirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu’nun süreçleri ve finans kaynakları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 1 milyar 235 milyon Euro tutarındaki kaynağın projelere ayrıldığını aktardı.
“İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı”
İzmir tarihinde önemli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı. Buca Metrosu devam ediyor, ay sonunda köstebekler tünelleri kazmaya başlayacak. Şu an itibariyle 36 metreye inmiş durumda. Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta açacağımızı duyurduk. Çiğli Tramvayı’nı 14 Şubat’ta açacağımızı söyledik, sona geldik. Üç ayrı raylı sistem çalışması inşaatı devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Çiğli Tramvayı 183 milyon Euro, Narlıdere Metrosu 287 milyon Euro, Buca Metrosu 765 milyon Euro. Ve bunların tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle, yurt dışından yarattığı finansman imkanlarıyla ve başka hiçbir destek olmaksızın yapılan yatırımlardır” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
10 dakikalık yol 1 dakikaya inecek
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi’nde Bostanlı Deresi üzerine yapımını sürdürdüğü yaya köprüsünde sona gelindi.
Kültürpark’a bir de sanal gözlükle bakın
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'ı üç boyutlu modeliyle dijital ortama taşıdı. Tarihi yapıları, ağaçları ve anıtlarıyla cep telefonundan da gezilebilen Kültürpark, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sanal gerçeklik gözlüğüyle ziyaretçilere farklı bir keşif deneyimi de sunacak.
İzmir’de işçi servislerine sıkı denetim
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, işçi servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Çalışanların güvenli ve konforlu şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla son bir yılda 794 S plakalı servis aracı hakkında işlem yapıldı.
Yedigöller’in kaykay parkı için çalışmalar başladı
23 Ağustos 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki parkların yenilenmesine ilçenin simgelerinden Yedigöller’de devam ediyor. Bucalıların talepleri doğrultusunda yeniden tasarlanan parkta, atıl durumdaki gölet alanlarının yerine oyun ve spor alanları yapılacak.