Kapat

Haberler

Soyer: “Cumhuriyete sahip çıkmak mecburiyetindeyiz”

Aa
12 Kasım 2023 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dağcılık kulüplerinin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenlediği geleneksel tırmanış etkinliğine katıldı. 30’a yakın dağcılık kulübünün üyeleriyle Balçova Terapi Ormanı’nda yürüyen Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyet de, demokrasi de, barış da uğruna mücadele edilmesi gereken değerler. Sahip çıkılmadıkça eksiliyor ve kayboluyor. Sonuna kadar sahip çıkmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenlediği anma töreni ve yürüyüş etkinliği bu yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılımıyla yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anma törenine Başkan Tunç Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Türkiye Dağcılık Federasyonu As Başkanı Ertuğrul Tugay, 30’a yakın dağcılık kulübünün başkanları ile temsilcileri, sporcular ve bürokratlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anma töreninin ardından Başkan Soyer, dağcılarla beraber Balçova Terapi Ormanı’nda anma tırmanışına başladı. 3 kilometreyi aşan bir mesafeyi tırmanan Soyer, Manastır Alanı olarak bilinen bölgeye kadar dağcılarla yürüyüşe devam etti. 

Soyer: “Dünyanın en büyük devrimlerinden biri”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizlere Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını görmek kısmet oldu. Çok şanslıyız. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına başlarken bu topraklarda hep beraber olduk. Cumhuriyet belki de insanlık tarihinin kansız, şiddetsiz başarılmış tek devrimi. Dünyanın en büyük devrimlerinden biri. Yüz yıldır da varlığını sürdürüyor. Bize kesintisiz barış yaşatan bir devrim. Cumhuriyet aynı zamanda bizi konfora, rahatlığa ulaştırdı. Ona sahip çıkma, değerlerini, erdemlerini koruma ihtiyacı çok fazla duymamış olabiliriz. O erdemler sahip çıkılmadığı, korunmadığı için yavaş yavaş avuçlarımızın arasından akıp gittiğini gördük. Örneğin Anayasa Mahkemesi yok sayılabildi. Şunu hatırlayarak yola devam etmeliyiz; Cumhuriyet de, demokrasi de, barış da uğruna mücadele edilmesi gereken değerler. Sahip çıkılmadıkça eksiliyor ve kayboluyor. Sonuna kadar sahip çıkmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. 

Tugay: “İzmir’in Atatürk’e olan bağlılığını bir kez daha kanıtlamaktadır”
Destekleri için Başkan Tunç Soyer’e teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Türkiye Dağcılık Federasyonu As Başkanı Ertuğrul Tugay, “Bereketiyle gelen yağmurlu pazar sabahında etkinliğimize göstermiş olduğunuz ilgi İzmir’in Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığını ve onun ilkelerine olan inancını bir kez daha kanıtlamaktadır. Yüreğinize sağlık. Atatürk’e olan sevdamızla, Cumhuriyete olan bağlılığımızla, İzmir’e olan güvenimizle Anadolu’nun bu kadim topraklarında daha nice 100 yıllar Cumhuriyet’i kutlayacağımıza inanıyorum” dedi.    
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Muhtarlarla güç birliği: İki yılda 49 bin başvuru çözüme kavuştu

17 Mart 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hizmet veren 1296 muhtar ile birebir iletişim kurarak mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. İki yılda gelen 49 bin 275 başvuru çözüme kavuşturuldu.

Detaya Git

İzmir’de Romanlar için ortak akıl buluşması

17 Mart 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Roman Yurttaş Meclisi’nin ikinci toplantısında konuştu. Yeni kurulan meclisin önemine değinen Başkan Tugay, “Herkesin sesini duyalım istiyorum. Bu şekilde çalışırsak 10 yıl içinde İzmir’de Roman toplumunun yaşadığı hiçbir sorun kalmaz” diye konuştu.

Detaya Git

Başkan Tugay çocuklara verdiği sözü tuttu, fidanlar toprakla buluştu

17 Mart 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Evka-3 Şeytan Deresi ağaçlandırıldı.

Detaya Git

Optic World İzmir 27 Mart’ta kapılarını açıyor

17 Mart 2026 Salı

Optik sektörünün önemli buluşmalarından Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, 27–29 Mart tarihleri arasında üçüncü kez İzmir’de düzenlenecek.

Detaya Git