- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, pazar günü Menderes ile Seferihisar arasında çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için günlerdir sahada. Son üç günde 15’i ormanlık alanlarda çıkan 300 yangın, ateş savaşçılarının mücadelesi ile büyük oranda kontrol altına alındı. Seferihisar’da 10, Menderes’te 3 mahalle yangından etkilenirken bölgede 14 bin futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 10 bin hektarlık alan küle döndü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menderes ile Seferihisar arasında çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için yoğun mücadele verdi. Son üç günde 300 yangına müdahale eden ekipler sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Yangınlar Seferihisar’da; Akarca, Tepecik, Atatürk, Bengiler, Cumhuriyet, Kavakdere, Mersinalanı, Orhanlı, Payamlı, Turabiye mahalleleri ile Menderes’te Gümüldür Cumhuriyet, Keler, Kuyucak, Yeniköy mahallelerini etkiledi. Yine Seferihisar’da bulunan Yelken Sitesi, Doğankent Sitesi, Banksis Sitesi, Ömür Beldesi ve Doğanbey de yangından büyük oranda etkilenen yerleşimler arasında yer aldı.
Ot yangınları büyük risk
Pazar günü saat 12.00’den itibaren başlayan ve bugüne kadar süren yangınların bilançosu ağır oldu. Bu tarihler arasında 15 orman, 190 ot, 25 çöp, 9 bahçe, 5 anız ile 5 ağaç yangını başta olmak üzere toplam 300 yangına müdahale edildi.
Doğal alanlarda büyük kayıp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı da yangın bölgesinin uydudan görüntüsünü alarak değerlendirme yaptı. Buna göre 1922 hektarlık orman, 3 bin 241 hektarlık makilik alan, 155 hektarlık meyve bahçesi, 355 hektarlık tarım alanı, 3 bin 225 hektarlık çayır, 300 hektarlık da diğer alanlar olmak üzere yaklaşık 10 bin hektarlık alan (14 bin futbol sahası büyüklüğünde) küle döndü.
Yangınların etkilediği 5 köy ve 2 mahalle tahliye edilirken, 8 farklı noktada yangınla mücadelenin sürdüğü belirtildi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay’dan afet yönetimi mesajı: Hazırlık, öngörü ve planlama
9 Ocak 2026 CumaAnkara’da gerçekleştirilen Afetlere Dirençli Kentler ve Toplumlar Paneli’nde konuşan Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, afet yönetiminin refleksle değil; hazırlık, öngörü ve planlamayla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sağanak ve fırtına mesaisi
9 Ocak 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, dün kent genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle tüm birimlerini seferber etti.
İzmir Oda Orkestrası'ndan Barok müziği ziyafeti
9 Ocak 2026 Cumaİzmir Oda Orkestrası, 2026 yılının ilk konseri ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Orkestraya çembalist Burak Basmacıoğlu eşlik ederken, Barok Dönemi’nden önemli eserler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.
Özmen Caddesi’nde yeni altyapı yağmur sınavını geçti
9 Ocak 2026 CumaİZSU Genel Müdürlüğü tarafından Buca Özmen Caddesi’nde tamamlanan yağmur suyu altyapı hattı, şiddetli yağışlara rağmen sorunsuz çalışarak su baskınlarını önledi.
