Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Haziran

SOKAK LİGİ İZMİR’DE BULUŞUYOR

TÜMÜ PAYLAŞ

Sosyal yerel yönetim anlayışının gereği olarak İzmir’de çok sayıda sosyal destek projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye genelinde bir projeye evsahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin organizatörlüğünde 15 ilden risk altındaki çocukların katılacağı Sokak Ligi futbol turnuvası İzmir’de gerçekleştiriliyor. Risk altındaki çocukların topluma kazandırılmasını amaçlayan Sokak Ligi’ne 15 ilden 180 çocuk katılıyor.

Risk altındaki çocukların sağlıklı sosyalleşerek toplumla bütünleşmesi amacıyla kurulan Türkiye Sokak Ligi, Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği organizasyon ile İzmir dahil 15 ilden çocukları kentimizde buluşturuyor. 21-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek futbol turnuvası boyunca çocukların hoşça vakit geçireceği sosyal-kültürel aktiviteler de gerçekleştirilecek. Ekiplere eşlik eden 90 eğitmene yönelik gerçekleştirilecek Workshoplarda ise liderlik ve rehber olmadan, sorunla başa çıkma ve çocukla iletişime kadar değişik konularda eğitimler verilecek.

Sokak Ligi Turnuvası’na İzmir’in yanı sıra, Erzincan, Karaman, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya, Bursa, Ankara, Kırşehir, Antakya, Uşak, Trabzon, Gaziantep ve Sivas illerinden gençler katılacak. Sokak Ligi’nin açılış maçı İzmir ve Erzincan ekipleri arasında 21 Haziran Perşembe günü saat 16:00’da Bornova Şehir Stadyumu’nda yapılacak.

British Council tarafından 2004 yılında başlatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yürüttüğü bir projeyken, Sokak Ligi’nde artık 15 ilden küçük sporcular mücadele ediyor. Futbolu, bir gelişim aracı olarak kullanarak 14 – 16 yaş grubundaki dezavantajlı çocukların sosyalleşmesini ve topluma kazandırılmasını sağlamayı amaçlayan Sokak Ligi turnuvası 24 Haziran’a kadar sürecek ve tüml müsabakalar Bornova Stadyumu’nda 16.00-19.00 satleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği, İzmir koordinatörlüğünü de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Sokak Ligi’nde maçların yanı sıra; British Council tarafından İngiltere’den getirilen eğitimciler, Ege Üniversitesi ve Egebam tarafından, Sokak Ligi’nde görev yapan tüm eğitmenlere eğitim verilerek, workshop uygulaması yapılacak. Workshoplarda, “Dezavantajlı Çocuklar ve Spor”, “Öfke Yönetimi”, “Liderlik ve Rehber Olma”, “Ergenlik”, “Sorunla Başa Çıkma”, “Çocukla İletişim”, “Takım Ruhu” konularında eğitim verilecek ve çalışma yapılacak.

Turnuvaya katılacak çocukların maçlardan arda kalan zamanlarda çeşitli etkinliklerle buluşturularak kaynaşmaları hedefleniyor. Gönüllü abla- ağabeylerle Karikatür Atelyesi, Resim Atelyesi ve sportif faaliyetlerde buluşacak olan çocuklar, sokak tiyatrosu, sirk, sinema gibi etkinliklerle de hoşça vakit geçirecekler. Turnuvaya katılan tüm sporcu ve eğitmenlerin konaklama, ulaşım ve yemek ihtiyaçları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Sokak Ligi Nedir?

Sokak Ligi, spora erişimi kısıtlı olan veya dezavantajlı konumda (risk altında) olan çocukların, futbolu araç olarak kullanarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve toplumla uyum içinde yaşamalarını amaçlayan bir program. Bu program kapsamında takımlar oluşturularak, çocuklara bir yandan futbol eğitimleri verilirken, diğer taraftan da gelişim destek modülleri uygulanıyor. İngiltere’de 2001 yılında kurulan “Street Leage”, ülkemiz Sokak Ligi’ne model oluşturdu. Türkiye Sokak Ligi, ayrıca Uluslar arası Street Football Leage’e de üye ve Berlin’deki Dünya Kupası sırasında düzenlenen “Festival ‘06”ya katıldı.

İzmir, Sokak Ligi’nde “Kızılay, Çiğli Güzel, Asarlık ve Karşıyaka Gençlik”ten oluşan 4 farklı takımla temsil ediliyor. Ancak 20 – 24 Haziran’daki turnuva, iller arasında olacağı için İzmir’de karma bir takım oluşturuldu. Sokak Ligi, sporu, sportif hırslar olarak almadığı, centilmenlik, sosyalleşme ve gelişimi ön planda tuttuğu için, oyuncuların maçlar sırasındaki tavırları da önemli oluyor.

Sağlıklı Gençlik Hedefi

Sokak Ligi’ne katılmak için takımlar oluşturulduktan sonra eğitim çalışmaları yapılmasına önem verilen projede, takımların oluşumunun ardından Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından “Ergen Değerlendirme ve Eğitim İhtiyaç Analizi” çalışması yapılıyor ve belirlenen aralıklarla değerlendirmelere devam ediliyor. Ayrıca takım çalıştırıcıları, “gözlem” formu doldurarak, tek tek çocukların gelişimlerini not alıyor ve gözlemlerini aktararak doğru ve sağlıklı yönlendirme yapılmasına katkıda bulunuyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber