Kapat

Haberler

ŞİMDİ FUAR ZAMANI

Aa
18 Eylül 2005 Pazar

FUARLAR KONGRELER KENTİ İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 74. İzmir Enternasyonal Fuarı dolayısıyla, İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İzmir’i, “Fuarlar kongreler kenti” olma vizyonuna ulaştıracaklarını söyledi. 74. İEF’ye, ülke ve firmaların ilgisinin yoğun olduğuna da dikkat çeken Kocaoğlu, fuarın İzmir, Ege ve Türkiye için önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, tüm vatandaşları, fuarı ziyaret etmeye davet etti.

74. İzmir Enternasyonal Fuarı’na bin 62 ülke, bin 111 firmanın ürünlerini sergileyeceğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kökleri İzmir 1. İktisat Kongresi’ne dayanan ve cumhuriyetimiz kadar eski olan İEF ile İzmir’in meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektöründe çok büyük fuarcılık deneyimi oluştu” dedi.

Gelinen noktada İzmir’de fuarcılığı daha da geliştirmek zorunda olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, İEF’yi bir sıçrama tahtası olarak kullanarak, ihtisas fuarlarına yöneldiklerini söyledi.
Kocaoğlu şöyle konuştu: “ Kültürpark’ta rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina tarafından yaptırılan yeni fuar alanı, genel fuarımız ile gurur kaynağımız dünyada 3’üncü büyük fuar olan Mermer ve Doğaltaş Teknolojileri Fuarı’na yetmiyor. Bu nedenle, göreve geldiğimizde hemen yeni bir fuar alanı arayışına girdik. Gaziemir’de 330 dönümlük bir alan belirledik. Planlama çalışmalarına başladık, Gaziemir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi. Haftaya Büyükşehir Meclisi’nde görüşeceğiz. İlk etapta 60 bin metrekarelik kapalı alana sahip ama giderek gelişecek bir fuar alanı kuracağız. Meslek odaları ve özel sektörün de içinde yer alacağı bir şirket modeli oluşturarak İzmir’e uluslar arası bir fuar mekanı kazandıracağız. Bu fuar alanı içinde, İzmir’in çok ihtiyacı olan bir de kongre merkezi yapacağız.”

İzmir’i, fuarlar ve kongreler kenti hedefine mutlaka ulaştıracaklarını anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “ Yılın 365 günü fuar organizasyonları gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir, coğrafi konumu nedeniyle ulaşım kolaylıkları, tarihi ve kültürel değerleri, turistik özellikleri ve eğitilmiş insan gücü ile bütün bunları gerçekleştirebilecek bir kent” dedi.

Hükümet tarafından İzmir’in EXPO 2015’e aday gösterileceğini de hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Expo’yu almak için çok çalışacağız. Expo, İzmir’e ve ülkemize büyük kazanımlar sağlayacak bir organizasyon” diye konuştu.

Bu yıl fuar süresince konserler yapılmaması konusundaki görüşlerini de anlatan Kocaoğlu

Fuar süresince bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlik yapılacak. Bir dönem konserler ön plana çıkmış, fuar da sanki konserlerin verildiği bir olay haline dönüşmüştü. Konser yok ama, sinema günleri, sergiler var; çok sayıda edebiyatçımız okurları ile söyleşilerde bir araya gelecek. Biz fuarı, aynı zamanda kültürel etkinliklerin yapıldığı bir fuar yapmak istiyoruz. Önemli olan ise fuarcılıkta, firmaların ürünlerinin tanıtımında yoğunlaşmak. Ticari tanıtımın ağırlık noktasına gidilmesinde kararlıyız” dedi.

İHTİSAS FUARLARINA ÖNEM

Yeni bir şirket ve yeni bir fuar alanı kurulmasının, İEF’yi olumsuz etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kocaoğlu, şunları söyledi: “İEF Kültürpark’ta devam edecek. Çünkü İEF, hem ticari yönü olan, hem de tüketiciye ulaşılan bir fuar. Ancak ihtisas fuarları ticaridir. İhtisas fuarlarında iş adamları, alıcılar ticari ve iş bağlantılar yapar.
Mermer Fuarımız buna örnektir. Yerli ve yabancı firmalar, bu fuarda önemli iş bağlantıları kurmaktadır. Biz ana hedef olarak, halka yönelik fuarları Kültürpark’ta, ihtisas fuarlarını ise Gazimer’de kuracağız yeni fuar alanında gerçekleştirmeyi planlıyoruz
.”

HEDEF 2007

Kültürpark’taki alanın Mermer ve Doğaltaş Teknolojileri Fuarı’na yetmemesi nedeniyle İstanbul’da rakibi çıktığı hatırlatılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Mermer Fuarı, İzmir’de doğup büyümüştür. Biz, Gaziemir’de kuracağımız yeni fuar alanını 2007’ye yetiştirmeyi hedefliyoruz. Arzumuz bu” diye konuştu.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gediz için tarihi çağrı: Suyun siyaseti olmaz, sadece geleceği olur

4 Haziran 2026 Perşembe

Gediz Nehri'ndeki kirliliğin tarımdan halk sağlığına, yeraltı sularından İzmir Körfezi'ne kadar uzanan etkilerine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ortak basın açıklamasında “suyun siyaseti olmaz” diyerek

Detaya Git

Dere yataklarında temizlik mesaisi kesintisiz sürüyor

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Körfez'e ulaşan kirliliği azaltmak ve dere yataklarının doğal akışını korumak amacıyla temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Detaya Git

142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 2025-2026 sezonunda sahnelediği 9 oyunla 142 gösterimde 33 bin 71 seyirciye ulaştı.

Detaya Git

Plajdan 750 kilogram atık toplandı

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Karaburun Mordoğan Kocakum Plajı’nda gerçekleştirilen kıyı ve deniz dibi temizliğinde yaklaşık 750 kilogram atık çıkarıldı.

Detaya Git