- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk uygulaması Buca’da yapılan Seyyar Pazar İzmir genelinde yaygınlaşıyor. Bornova ve Karşıyaka’nın ardından Konak ve Karabağlar’da başlayan uygulama yurttaşlardan büyük ilgi gördü. Seyyar Pazar yarın Gaziemir, Balçova ve Narlıdere’de başlayacak. Seyyar Pazar ile salgın nedeniyle pazara gidemeyen İzmirliler kapılarının önünde uygun fiyata pazar alışverişi yapabiliyor. Alışverişi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için paketler birer gece önceden tartılarak hazırlanıyor.
İzmirliler memnun
Seyyar Pazar’dan alışveriş yapan İzmirliler uygulamadan memnun. Sabiha Manav, “Pazar kurulmadığı için manavlardan sebze meyve alıyorduk. Kızım gelip alışveriş yapıyordu. Bu uygulama çok iyi oldu. Hem ürünler taze hem manavdan daha ucuz” dedi. Ali Rıza Yıldız ise pazar kalabalığına girmeden alışveriş yapabildiğini belirterek “Çok güzel bir hizmet. Kapımızın önünden alışverişimizi yapıyoruz” dedi. Güler Özüm ise “65 yaşındayım, oğlum engelli. İkimiz de dışarı çıkamıyoruz. Pazara gidemiyoruz. Marketlerden sipariş versek yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyorduk. Bu uygulama çok iyi oldu” şeklinde konuştu.
Ürün çeşidi artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında soğan, patates, limon, elma ve portakal olmak üzere beş ana üründe fiyatı belirliyor ve bu sayede İzmir genelinde fiyat tanzimi sağlamayı hedefliyor. Seyyar Pazar’daki ürün çeşidi ise gelen talepler üzerine artırılıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Halkapınar’da Mürselpaşa düzenlemesi
15 Ağustos 2026 CumartesiMürselpaşa Karayolu Alt Geçidi çalışmaları kapsamında Halkapınar İstasyonu’nda 17 Ağustos’tan itibaren geçici düzenlemeye gidilecek. İZBAN TCDD’ye ait diğer perondan hizmet verirken, metro-İZBAN aktarmaları istasyonun giriş ve çıkış turnikeleri üzerinden yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Selçuk’a 15,5 kilometrelik yol hamlesi
15 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Pamucak’taki 9 kilometrelik turizm yolunun ardından Selçuk’ta Zeytinköy ve Barutçu mahallelerine ulaşımı sağlayan toplam 15,5 kilometrelik güzergahta da yenileme çalışmalarına başladı.
95. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Kültürpark’ta hazırlıklar hız kazandı
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı öncesinde, organizasyonun kalbi Kültürpark’ta hazırlıklara hız verdi.
Yurttaş Meclisi’nde üçüncü dönem başlıyor
15 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşların yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Yurttaş Meclisi’nde üçüncü dönem başvuruları başladı. Çeşme’den Dikili’ye 9 ilçeyi kapsayan yeni dönemde başvurular 6 Eylül’e kadar alınacak.
