Kapat

Haberler

Seyyar Pazar İzmir’e yayılıyor

Aa
27 Nisan 2020 Pazartesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgını nedeniyle "Siz evinizde, pazar mahallenizde" sloganıyla hayata geçirdiği Seyyar Pazar uygulaması Konak ve Karabağlar’da da ilgi gördü. Seyyar Pazar yarın Gaziemir, Balçova ve Narlıdere’de başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk uygulaması Buca’da yapılan Seyyar Pazar İzmir genelinde yaygınlaşıyor. Bornova ve Karşıyaka’nın ardından Konak ve Karabağlar’da başlayan uygulama yurttaşlardan büyük ilgi gördü. Seyyar Pazar yarın Gaziemir, Balçova ve Narlıdere’de başlayacak. Seyyar Pazar ile salgın nedeniyle pazara gidemeyen İzmirliler kapılarının önünde uygun fiyata pazar alışverişi yapabiliyor. Alışverişi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için paketler birer gece önceden tartılarak hazırlanıyor.
İzmirliler memnun
Seyyar Pazar’dan alışveriş yapan İzmirliler uygulamadan memnun. Sabiha Manav, “Pazar kurulmadığı için manavlardan sebze meyve alıyorduk. Kızım gelip alışveriş yapıyordu. Bu uygulama çok iyi oldu. Hem ürünler taze hem manavdan daha ucuz” dedi. Ali Rıza Yıldız ise pazar kalabalığına girmeden alışveriş yapabildiğini belirterek “Çok güzel bir hizmet. Kapımızın önünden alışverişimizi yapıyoruz” dedi. Güler Özüm ise “65 yaşındayım, oğlum engelli. İkimiz de dışarı çıkamıyoruz. Pazara gidemiyoruz. Marketlerden sipariş versek yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyorduk. Bu uygulama çok iyi oldu” şeklinde konuştu.
Ürün çeşidi artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında soğan, patates, limon, elma ve portakal olmak üzere beş ana üründe fiyatı belirliyor ve bu sayede İzmir genelinde fiyat tanzimi sağlamayı hedefliyor. Seyyar Pazar’daki ürün çeşidi ise gelen talepler üzerine artırılıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Ayrışmadıkça başa çıkamayacağımız hiçbir şey yok”

16 Mart 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kadir Gecesi’nde Karabağlar’da düzenlenen iftar buluşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Detaya Git

Çiğli İZMAR’ına kavuştu

16 Mart 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazası İZMAR 21’inci mağazasını Çiğli’de açtı. Bayındır Süt Fabrikası’nda üretilen İZMAR markalı taze beyaz peynir açılışın ardından ilk kez satışa sunuldu.

Detaya Git

Minikler Göbeklitepe’nin gizemli dünyasına yolculuk yaptı

16 Mart 2026 Pazartesi

Renkli sahne tasarımı ve müzikleriyle sahnelenen “Dünyanın Göbeğine Yolculuk”, çocukları merak ve keşif dolu bir Göbeklitepe macerasına taşıdı.

Detaya Git

İzmir zeytin ve zeytinyağında markalaşma yolunda

16 Mart 2026 Pazartesi

İzmir zeytininin hak ettiği yeri bulması için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Zeytin Bilim Kurulu oluşturuldu. Kurul; zeytin ve zeytinyağının topraktan sofraya her sürecinin analiz edilerek, doğru üretim ve pazarlama stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlayacak.

Detaya Git