Kapat

Haberler

Seferihisar’daki jeotermal tesislerinde inceleme

Aa
20 Ekim 2021 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği’nin ortak olduğu İzmir Jeotermal A.Ş’nin Seferihisar’da kurulu tesislerini inceledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak olduğu İzmir Jeotermal A.Ş.’nin  Seferihisar’da yürüttüğü çalışmaları İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte inceledi. Saha gezisine Başkan Soyer ve Vali Köşger’in  yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve İzmir Jeotermal Genel Müdürü Sinan Arslan da katıldı.

İnceleme turunun ilk durağı Kavakdere Mahallesi’nde 2020 yılı sonunda üretime başlayan jeotermal elektrik santrali oldu. 12 megavat kurulu güce sahip santraldeki incelemenin ardından Başkan Soyer ile Vali Köşger, Tuzla mevkiinde bulunan  jeotermal sera ve meyve kurutma tesisi ile üretim kuyularını inceledi; Doğanbey’e yapılması planlanan Termal Tedavi Merkezi hakkında bilgi aldı.

Saha incelemelerinin ardından İzmir Jeotermal A.Ş’nin yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Güçlendirmek isteyene engel olmuyoruz”

12 Ocak 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, riskli yapı olduğu tescillenen Çankaya Katlı Otoparkı hakkında açıklamada bulundu.

Detaya Git

İzmir’de tarihe koruyanlar ödüllendirildi

12 Ocak 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunması, onarılması, kentsel ve yerel koruma bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri sahiplerini buldu.

Detaya Git

İzmir sporda vites yükseltti

12 Ocak 2026 Pazartesi

Cemil Tugay yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025’te sporu kentin dört bir yanına yaydı. Okullara ve amatör kulüplere sağlanan milyonlarca liralık destek, yeni spor tesisleri ve spor istasyonlarıyla İzmir, sporun başkenti olma yolunda önemli bir ivme yakaladı.

Detaya Git

Bayraklı’da su baskınlarına 140 milyonluk çözüm

12 Ocak 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Sevgi Yolu’nda yürüttüğü yağmur suyu ayrıştırma projesinde çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı. 140 milyon liralık yatırım, Bayraklı’da yıllardır yaşanan su baskınlarını büyük ölçüde sona erdirecek.

Detaya Git