Kapat

Haberler

Pırıl pırıl oldu

Aa
8 Temmuz 2010 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu’nu baştan aşağı yenileyerek hizmete hazır hale getirdi. Havuz, modernize edilmiş haliyle 12 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kültürpark’ta hizmet veren Celal Atik Yüzme Havuzu, baştan aşağı yenilendi. 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren yüzme havuzunun uzun yıllar kullanımıyla yıpranması sonucunda başlatılan tadilat çalışmaları tamamlanarak havuz yepyeni görünümüyle hizmete hazır hale getirildi. Suyu doldurulan havuzda 12 Temmuz’dan itibaren yaz spor okulları kapsamında yüzme kurslarına başlanacağı bildirildi.

Tesisatların hepsi  yenilendi
Havuzdaki tüm tesisatlarının günümüz teknolojisine göre modernize edilmesini içeren tadilat çalışmaları kapsamında önce tesiste bulunan iki havuz yeniden inşa edildi. Mekanik tesisat değiştirildi. Yüzücülerin kayıp düşmemesi için havuz kenarları kaymaz seramik döşenerek yenilendi.  
Celal Atik Yüzme Tesisleri’nde büyükler için eni 16 metre, boyu ise 25 metre olan bir büyük havuz, genellikle çocuklar ile engellilerin kullandığı eni 7 metre, boyu 12 metre olan bir de küçük havuz bulunuyor. Derinliği 1.20 metre ile 1.95 metre arasında değişen yarı olimpik yüzme havuzunda, Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler yaz boyunca yüzme eğitimi verecek.
Yenilenen havuzlarda her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz spor okulları bünyesinde hafta içi 5-17 yaş arası çocuklar ve gençlere, cumartesi günleri ise yetişkinlere yüzme kursu verilecek. 12 Temmuz’da  başlayacak kurslar için kayıtlar devam ediyor. 











Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İZKİTAP’ta ilk gün yoğun ilgi

20 Eylül 2026 Pazar

İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı, ilk gününde binlerce kitapseveri Kültürpark’ta buluşturdu. Gün boyunca yayınevleri ve sahaf stantlarını gezen ziyaretçiler, söyleşi ve imza etkinliklerinde edebiyat, sanat ve düşünce dünyasından isimlerle bir araya geldi.

Detaya Git

Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı

20 Eylül 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme Yıldızburnu Balıkçı Barınağı’nda kıyı ve deniz temizliği yaptı.

Detaya Git

Foça'da yarı finalistler belli oldu

20 Eylül 2026 Pazar

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda kadınlar ve erkeklerde yarı finalistler belli oldu. 32’şer takımın mücadele ettiği organizasyon, bugün oynanacak yarı final ve final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Detaya Git

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

20 Eylül 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale edebilmek için ağır arama kurtarma akreditasyonuna hazırlanıyor. 110 personel, enkaz altı arama, sismik dinleme ve teknik kurtarma alanlarında uluslararası standartlara göre eğitim görüyor.

Detaya Git