Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Kasım

Peynircioğlu Deresi’nde büyük temizlik

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU Genel Müdürlüğü Karşıyaka’daki Peynircioğlu Deresi’nde kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi. 1 kilometrekarelik alandan 2 bin 500 ton çamur çıkarıldı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın Mavişehir bölgesinde iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek çevre sorunlarına karşı hazırlıklı olmak ve kesintisiz bir ekolojik koridor oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Avrupa Birliği’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında hazırlanan ve 2,5 milyon avro hibe alınan “Doğa Esaslı Çözümler” projesinin uygulamalarından biri de Mavişehir’de hayata geçirilecek. Peynircioğlu Deresi’nin kıyı kesimi ile Halk Park ve devamındaki güzergah üzerinde "kesintisiz bir ekolojik koridor" oluşturulacak. 
  
Dere tabanı temizlendi 
Bu kapsamda, bölgedeki imalat çalışmaları için suyu boşaltılan derenin tabanında büyük çaplı bir temizlik gerçekleştirdi. İZSU Genel Müdürlüğü, derenin çalışma bölgesinde kalan kısmında suların çekilmesinin ardından ortaya çıkan tabanda birikmiş çamur ve çeşitli malzemeleri iş makineleriyle temizledi. Ekipler yaklaşık 1 kilometrekarelik alandan 2 bin 500 ton civarındaki çamur çıkardı.  
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber