Mart

Park bahçe ve sahiller ıssız kaldı

• Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında büyükşehirlerdeki parklar ve sahil kıyısında balık tutma, piknik ve spor yapma gibi faaliyetler yasaklandı.
  • Zabıta ekiplerinin sıkı denetimleriyle birlikte İzmir’de her gün yüzlerce insanın buluştuğu mekanlar tenhalaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yurttaşların hafta sonları sahil bantları, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarındaki faaliyetlerine kısıtlama getiren genelgesi doğrultusunda denetimlerini artırdı. Denetimlerin koronavirüsle (Covid-19) mücadelede başarı sağlanıncaya dek süreceği belirtildi.

Genelgeyle birlikte söz konusu bölgelerde piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerin yasaklanması nedeniyle, Büyükşehir’e bağlı Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler parklardaki çocuk oyun alanlarının üzerine engelleyici şeritler çekti. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki seyir terasları da şeritlerle kapatıldı. Zabıtalar kıyıdan balık tutma teşebbüsünde bulunulmaması için sahil boyunca devriye görevi yaptı. Kent genelindeki parklar, piknik alanları, deniz kenarları tenhalaştı.