Kapat

Haberler

NARBEL’E YOL MÜJDESİ

Aa
19 Şubat 2007 Pazartesi

Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’nin üst kesimlerindeki mahalleler ile NARBEL konutlarındaki ulaşım sorununu “yeni imar yolu” ile çözüyor. Narlıdere’nin üst kesimlerindeki Narbel konutları ile İnönü ve Atatürk Mahallesi’ndeki ulaşım problemini ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir imar yolu için çalışmalara başlıyor. Açılacak yeni ulaşım aksı ile bu bölgenin Balçova üzerinden Mithatpaşa Caddesi’ne bağlantısı yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’nin üst bölgelerinde bulunan yerleşim alanlarının ana arterler ile bağlantısını sağlayacak bin 569 metre uzunluğundaki yeni bir imar yolu için gereken yapım ihalesini gerçekleştirdi.

Daha önce harita çalışmaları ve zemin etüdü yapılan yolun istinat duvarı, menfez, üst yapı projeleri de çizildi. İhalenin sonuçlanmasıyla birlikte, çalışmaların hız kazanacağı bildirildi.

Önceliğimiz ulaşımda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent ve kentliye yönelik hizmetlerde ulaşımın özel bir yeri olduğunu söyledi. Mevcut cadde ve yollarda yapılan düzenlemelerin yanı sıra, çeşitli yerleşim bölgelerini ana arterlere bağlayarak ulaşım sorununu ortadan kaldıracak yeni yollar açılmasına da büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Açacağımız bu yeni ulaşım aksı ile Narlıdere ilçemizin üst bölgelerindeki mahallelerimiz ile NARBEL konutlarının yanısıra, bölgede yapımı süren diğer kooperatif konutlarına yerleşecek vatandaşlarımızın ulaşım sorunu da çözülecek” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, bu bölgelerde oturan vatandaşların, yeni açılacak ve Zeytin Sokak’a kadar uzanacak yol ile Balçova üzerinden kolayca Mithatpaşa Caddesi’ne ulaşabileceklerini de sözlerine ekleyerek, “Yeni imar yolu ile Narlıdere ve Balçova ilçeleri de yeni bir ulaşım bağlantısına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 2025-2026 sezonunda sahnelediği 9 oyunla 142 gösterimde 33 bin 71 seyirciye ulaştı.

Detaya Git

Plajdan 750 kilogram atık toplandı

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Karaburun Mordoğan Kocakum Plajı’nda gerçekleştirilen kıyı ve deniz dibi temizliğinde yaklaşık 750 kilogram atık çıkarıldı.

Detaya Git

22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği 22. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı.

Detaya Git

1,2 milyon ton dip çamuru, binlerce ton atık temizlendi

4 Haziran 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Körfez’i yeniden sağlıklı günlerine kavuşturmak için yürüttüğü çalışmaları paylaştı.

Detaya Git