Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Ekim

Meslek sahibi oldular

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliğiyle açılan meslek kursları 2019 yılında 278 mezun verdi. Yeni dönem için kayıtlar devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi arasında 2014 yılında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen meslek edindirme kurslarıyla İzmir'de istihdam açığı bulunan alanlara nitelikli eleman yetiştirilmesine devam ediyor.  EGESEM (Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) ile Ege Meslek Yüksek Okulu'ndaki 25 farklı kurstan 2019 yılında 278 kursiyer sertifikasını aldı. Bugüne kadar açılan 105 kurstan ise 2 bin 200 kursiyer yararlandı ve 1350 kursiyer mezun oldu. Mezun olan kursiyerler için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nda bir sertifika töreni düzenlendi ve sertifikaları törenle kendilerine verildi.

İstihdam Ofisi
Yeni dönemde açılacak kurslara kayıtlar da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mesleksiz genç kalmasın diye kurduğu Meslek Fabrikası'ndan mezun olup iş arayan kursiyerler ise, Meslek Fabrikası'nın müdürlük binasında bulunan İstihdam Ofisi'ne özgeçmişleriyle başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Aynı zamanda İŞKUR Hizmet Noktası olarak çalışan İstihdam Ofisi, firmalardan gelen ihtiyaç doğrultusunda işe yönlendirme yapıyor.

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan branşlar: CNC Freze Operatörlüğü, CNC Torna Operatörlüğü, Elektrik Motorları ve Sürücüleri, Elektrik Tesisatları Kursu, Elektromekanik Kumanda Sistemleri, Kaynak Teknolojileri, Makine Bakım Onarımı, Mekatronik, Temel Elektrik ve Elektrik Makineleri, Soğutma Teknolojileri, Klima Bakım Onarım, Buzdolabı Bakım Onarımı, Üç Boyutlu Grafik Animasyon (3DS MAX), Grafik Tasarım, Açık Hava Reklamcılığı, CADCAM, Hasar Danışmanlığı, Otomotiv Sigorda Eksperliği Ön Büro Elemanı, Betoncu. Ayrıntılı bilgi, “www.ibbmeslekfabrikasi.com” adresinden alınabilir.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber