- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sorunlara yerinde ve hızlı çözüm üretmek için kurulan Acil Çözüm Ekipleri ile mahalleleri gezdi. Başkan Tunç Soyer'in ilk durağı Konak'ın Birinci Kadriye Mahallesi oldu. İZBETON tarafından asfalt serimi yapılan yolu inceleyen Başkan Tunç Soyer, esnaf ve mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Yurttaşların sorunlarını dinleyen Soyer, vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaştı.
Bostan yerleri kura çekimi ile belirlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi, temiz ve adil gıdaya erişimi kolaylaştırmak amacıyla Kadifekale'de kurduğu mahalle bostanı için 52 hak sahibi arasında kura çekimi yapıldı. Başkan Soyer de kura çekimine katıldı. Yaz sebzelerinin ekim ve dikimi için çekilen kurada Emel Acar, 44. parselde sebze ekimi yapmaya hak kazandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri bir yıl boyunca kendi parsalinde üretim yapabilecek.
“Üretmek, aile ekonomisine katkı verebilmek çok kıymetli”
Kadınlarla sohbet eden Başkan Tunç Soyer, mahalle bostanı konusunda farklı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yıl yeni bir şey daha ilave ediyoruz. Ürettiklerinizi siz tüketiyorsunuz. Ama satmak isterseniz biz satın alacağız. Aile ekonomisine belki bir katkımız olur diye düşünüyoruz. Her ne üretirseniz, onu kendi mutfağınızda değerlendirebilirsiniz. Bu memlekette üretmek, aile ekonomisine katkı verebilmek çok kıymetli. Bu kararı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
“Hep daha iyisini yapmaya gayret edeceğim”
Herkesi önemsediklerini ifade eden Başkan Soyer, “Siz benim can kardeşlerimsiniz. Görüşmesek de bir araya gelmesek de bilin ki kalbim ve aklım sizinle. Elimden ne geliyorsa hep daha iyisini yapmaya gayret edeceğim. Görüyorum pırıl pırıl bebekler var. Hepinize uzun ömür diliyorum. Bilin ki her zaman yanınızdayım. 10 yıl Seferihisar'da belediye başkanlığı yaptım. 4 yıldır da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık yapıyorum. Hiç iktidarın belediyesi olmadım. İktidarın belediyesi olduğumuzda kaynaklarımız, gücümüz, kuvvetimiz çok daha fazla olacak. Bu belediye sizin belediyeniz. Ben de sizin ağabeyinizim, amcanızım, dayınızım... Ne derseniz deyin. Sonuna kadar sizin yanınızdayım. Nerede isterseniz orada yanınızdayım” dedi. Kadınlar da “Bize bu imkanı tanıdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir katkı sundunuz” dedi. 1. Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alpboğa da Başkan Soyer'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Fırat Fidanlığı'nda çalışmaları inceledi
Başkan Tunç Soyer, Buca'da Fırat Fidanlığı'nda süren çalışmaları da inceledi. Ardından Buca Mustafa Kemal ve İnönü mahallelerinde verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla da buluşan Soyer, talepleri dinledi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Kıyı kentlerinin geleceği masaya yatırıldı
2 Haziran 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından kıyı belediyelerinin karşı karşıya olduğu sorunları değerlendirmek ve kıyı alanlarının korunmasına ilişkin ortak politikalar geliştirmek amacıyla Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde Kıyı Kentleri Politikaları Çalıştayı
İzmir hazırlıklarını tamamlıyor
2 Haziran 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kamu kurumları ve 30 ilçe belediyesi, 2026 orman yangını sezonuna yönelik hazırlıkları masaya yatırdı.
İzmir İtfaiyesi’ne tatil yok
2 Haziran 2026 SalıKurban Bayramı’nı da kapsayan 9 günlük tatil süresince alarmda olan İzmir İtfaiyesi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan 3 bin 70 ihbar doğrultusunda 998 olaya müdahale etti.
İzmir, uluslararası toplu ulaşım dünyasını ağırlayacak
2 Haziran 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Metro AŞ, 1–3 Temmuz 2026 tarihlerinde Uluslararası Toplu Taşıma Birliği’nin (UITP) Avrasya Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
