- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kırsaldaki yerel üreticiyi desteklemek ve kentliyi güvenilir, sağlıklı ve ucuz gıdayla buluşturmak için Kadifekale ve Kültürpark’ta açtığı üretici pazarları yeniden İzmirlilerle buluşuyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında üç aydır kapalı olan Kültürpark Üretici Pazarı 10 Haziran Çarşamba günü, Pagos Üretici Pazarı ise 13 Haziran Cumartesi günü kapılarını açacak. İzmir’in dört bir yanından gelen tarımsal kalkınma kooperatifleri, kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin ürünlerini tüketiciyle buluşan yerel üretici pazarları 08.00-19.00 saatleri arasında açık olacak.
Koronavirüs önlemleri alındı
Üretici pazarlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’nun koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı kararlar geçerli olacak. Buna göre pazarların çevresi kapatılıp, giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılacak. Alan girişine el dezenfektanları yerleştirilecek. Üreticiler ateş ölçümü yapılarak alana alınacak ve kişisel hijyenle ilgili koruyucu önlemleri almaları sağlanacak. Alana girişte ziyaretçilerin maske takıp takmadığı kontrol edilecek, olmayanlara maske verilecek. Alandaki tezgâh aralıkları sosyal mesafe kurallarına uygun olacak. Üreticilerin hijyen kurallarına uygun satış yapıp yapmadıkları düzenli olarak kontrol edilecek. Kuralların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için pazarların sürekli denetlenmesi sağlanacak.
Kadifekale için servis hizmeti devam edecek
Pagos Üretici Pazarı her cumartesi günü Kültürpark Üretici Pazarı ise her çarşamba açık olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki Pagos Üretici Pazarı için 33 numaralı hattın (Konak-Kadifekale) yanı sıra her cumartesi günü kentin altı farklı noktasından seyir zevki yüksek otobüslerle servis hizmeti sunmaya devam edecek.
Cumartesi sabah 10.00'dan itibaren iki saat arayla Bostanlı İskele, Bornova Meydan, Fahrettin Altay Metro, Gaziemir Belediyesi, Şirinyer Migros ve Basın Sitesi otobüs durağından hareket eden otobüsler Kadifekale Pagos Üretici Pazarı’na son servisini 16.00'de yapacak.
Bostanlı İskelesi Aktarma Merkezi’nden kalkan otobüs önce Karşıyaka İskele ve Bayraklı Üst Geçit İskele Durağına uğrayacak. Bornova Meydan'dan kalkan otobüs Bornova Metro’dan, Üçkuyular Aktarma Merkezi’nden kalkan otobüs Üçkuyular Meydanı metro çıkışından, Basın Sitesi önünden kalkan otobüs ise Üçyol Meydanı'ndan yolcu alarak Kadifekale'ye doğru hareket edecek. Gaziemir Belediyesi önünden hareket eden otobüs ise önce Gaziemir Semt Garajı’ndan pazar yolcularını alacak. Şirinyer Migros önünden kalkacak otobüsler de doğrudan Kadifekale'ye hareket edecek.
11.00’de başlayacak dönüş servisleri ise her iki saatte bir devam edecek. Kadifekale’den hareket eden son otobüs 17.30’da pazardan çıkış yapacak.
Taze ve yerel
Tüm yurttaşların kooperatif ürünü doğal, sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişimini sağlamayı hedefleyen üretici pazarları taze sebze ve meyveden süt ürünlerine, doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş zeytinyağı, reçel ve katkısız karakılçık ekmeği gibi yerel lezzetlerden kadın emeği el işi ürünlere kadar geniş bir yelpazede çeşitlilik sunuyor. Üretici pazarları ziyaretçilerine köylü ve çiftçiden aracısız alışveriş yapma imkânı sağlayarak ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak
3 Şubat 2026 SalıTürk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.
Başkan Tugay’dan tarihi imza
3 Şubat 2026 Salı30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.
Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı
3 Şubat 2026 Salıİzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği
3 Şubat 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.
