Kapat

Haberler

Körfeze bir iskele daha

Aa
26 Aralık 2018 Çarşamba
Kent içi ulaşımda Körfez'den daha yoğun yararlanmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyecanla beklenen Karantina gemi seferlerini başlattı. Sabah 07.40’da Karantina İskelesi'nden Pasaport’a ilk seferini yapan geminin yolcuları arasında Başkan Aziz Kocaoğlu da vardı.
 
Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilen Karantina seferlerinin startını verdi. İzmirlilerin sabırsızlıkla beklediği ilk vapur seferi 07.40’da Pasaport’a hareket etti. Bu ilk sefere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Göztepe bölgesindeki muhtarlar da katıldı.

Güzelbahçe’den sonra Karantina’da da vapur seferi başlattıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün hemşerilerimizle birlikte ilk seferi gerçekleştirdik. Umuyorum vatandaşlarımız deniz ulaşımını daha yoğun kullanır. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan İzmir” dedi.


 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Tahtalı yükselişe geçti, gece kesintileri sona erdi

6 Şubat 2026 Cuma

İzmir’de son bir aydır etkili olan yağışlarla birlikte Tahtalı Barajı’nı besleyen havzada su akışı yeniden hız kazandı. Kent merkezine ocak ayından bu yana düşen yağış miktarı metrekareye toplam 330 kilogram oldu.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da yağıştan etkilenenlere yerinde destek

6 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentte etkili olan yoğun yağışlardan etkilenen Seferihisar’ı ziyaret etti. Belediye ekipleriyle birlikte sahada incelemelerde bulunan Başkan Tugay, vatandaşlarla bir araya gelerek oluşan hasar hakkında bilgi aldı.

Detaya Git

İzmir, 6 günde şubat ayı ortalamasını aştı

6 Şubat 2026 Cuma

İzmir’de şubat ayının ilk 6 gününde metrekareye 106,4 kilogram yağış düştü. Güzelyalı’da 1938’den bu yana tutulan aylık yağış verilerine göre 100,9 kilogram olan şubat ayı ortalaması bu yağışla birlikte bir hafta dolmadan geride bırakıldı.

Detaya Git

Sofrada adalet için İzmir hamlesi

6 Şubat 2026 Cuma

İZMAR’dan komposta, kent bostanlarından gıda atıklarının dönüşümüne… İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milano Paktı ile gıda güvenliğinde öncü rol üstleniyor, deneyimini dünyayla paylaşıyor.

Detaya Git