- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Konak Meydanı ile Yeşildere Caddesi'ni birbirine bağlayan Konak Karayolu Tüneli’nin işletmesi ve bakım sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 1674 metre uzunluğundaki tünel, gidiş ve geliş olmak üzere iki tüpten oluşuyor. Tüneli okulların açık olduğu dönemde ayda ortalama 1 milyon 200 bin, tatil dönemlerinde ise 900 bin motorlu taşıt kullanıyor.
Tünelin sorumluluğunu 1 Ocak 2020 itibariyle devralan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde Konak Tüneli İşletme Şefliği oluşturuldu. Tünel şefi yönetimindeki 20 kişilik birimde elektrik-elektronik mühendisi, makina mühendisi, elektrik-elektronik tekniker ve teknisyenleri, ofis çalışanları ile acil durum personeli görev yapıyor.
Konak Tüneli İşletme Şefliği’nin görevleri neler?
Tünel Şefliği 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ekip vardiya sistemiyle çalışıyor. Kontrol merkezi trafiği sürekli takip ediyor. Elektrik, elektronik ve mekanik sistemlerin düzenli bakımı yapılıyor. Olası arızalara anında müdahale ediliyor. Bunların yanı sıra şefliğin sorumlulukları arasında acil durumlarda trafiğin kesilmesi, şerit kapatılması, çeşitli acil durum senaryolarına hazırlık da bulunuyor. Uyarı işaretlerinin, yangın dolaplarının, kaldırımların, iki tüp arasındaki geçişin ve acil durum butonlarının kontrolü, güvenliği ve temizliği de şefliğin görevleri arasında.
İZUM Şube Müdürlüğü’nde görevli iş sağlığı ve güvenliği uzmanları da bu konuda önlem alarak personele destek oluyor. Uzmanlar, personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitimler de veriyor.
Yazılım Birimi kurulacak
Tünel işletmesinin sorunsuz şekilde yürütüldüğünü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, “Mevcut birimlerimiz azami dikkatle çalışıyor. Daha güvenli trafik akışı için Tünel Yazılım Birimi oluşturmayı da planlıyoruz. Bu birim, gerek tünel içinde, gerek işletme tesislerindeki tüm yazılım ve donanımın sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütecek” dedi.
Konak Karayolu Tüneli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilmiş ve 24 Mayıs 2015’te hizmete açılmıştı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Aşkın melodileri Alsancak’ta yükseldi
15 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında Alsancak’ta düzenlenen “Aşkın Melodileri” etkinliği, İzmirlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde yapılan etkinlik, nostaljik atmosferi ve müzik dolu programıyla katılımcılara unutulmaz
Şevval Sam hem söyledi hem yönetti
15 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. İbrahim Yazıcı yönetimindeki Pera Filarmoni Orkestrası ile sahne alan Şevval Sam, “Aşkı Bulacaksın” senfonik konseriyle İzmirlilerden tam not aldı.
500 gramlık kaşar 165 TL
15 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZTARIM, Bayındır Süt Fabrikası’nda ürettiği İZMAR taze kaşar peynirini piyasanın yarı fiyatına satışa sundu.
İzmir’de küçük ölçekli balıkçıya dayanışma eli
15 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, küçük ölçekli balıkçıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için tekne bakım malzemesi desteğini Seferihisar Sığacık’tan başlattı.
