- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Konak Meydanı ile Yeşildere Caddesi'ni birbirine bağlayan Konak Karayolu Tüneli’nin işletmesi ve bakım sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 1674 metre uzunluğundaki tünel, gidiş ve geliş olmak üzere iki tüpten oluşuyor. Tüneli okulların açık olduğu dönemde ayda ortalama 1 milyon 200 bin, tatil dönemlerinde ise 900 bin motorlu taşıt kullanıyor.
Tünelin sorumluluğunu 1 Ocak 2020 itibariyle devralan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde Konak Tüneli İşletme Şefliği oluşturuldu. Tünel şefi yönetimindeki 20 kişilik birimde elektrik-elektronik mühendisi, makina mühendisi, elektrik-elektronik tekniker ve teknisyenleri, ofis çalışanları ile acil durum personeli görev yapıyor.
Konak Tüneli İşletme Şefliği’nin görevleri neler?
Tünel Şefliği 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ekip vardiya sistemiyle çalışıyor. Kontrol merkezi trafiği sürekli takip ediyor. Elektrik, elektronik ve mekanik sistemlerin düzenli bakımı yapılıyor. Olası arızalara anında müdahale ediliyor. Bunların yanı sıra şefliğin sorumlulukları arasında acil durumlarda trafiğin kesilmesi, şerit kapatılması, çeşitli acil durum senaryolarına hazırlık da bulunuyor. Uyarı işaretlerinin, yangın dolaplarının, kaldırımların, iki tüp arasındaki geçişin ve acil durum butonlarının kontrolü, güvenliği ve temizliği de şefliğin görevleri arasında.
İZUM Şube Müdürlüğü’nde görevli iş sağlığı ve güvenliği uzmanları da bu konuda önlem alarak personele destek oluyor. Uzmanlar, personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitimler de veriyor.
Yazılım Birimi kurulacak
Tünel işletmesinin sorunsuz şekilde yürütüldüğünü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, “Mevcut birimlerimiz azami dikkatle çalışıyor. Daha güvenli trafik akışı için Tünel Yazılım Birimi oluşturmayı da planlıyoruz. Bu birim, gerek tünel içinde, gerek işletme tesislerindeki tüm yazılım ve donanımın sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütecek” dedi.
Konak Karayolu Tüneli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilmiş ve 24 Mayıs 2015’te hizmete açılmıştı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Her yer Türk bayrağı, her yer Atatürk
19 Mayıs 2026 Salıİzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Gençler gösterileri ile izleyenleri büyüledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ellerinde bayraklarla meydanı dolduran yurttaşların 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.
Trafikte güvenlik, şehirde estetik
19 Mayıs 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Vapur İskelesi ile Çarşı arasındaki yaya trafiğini yükseltilmiş platform uygulamasıyla daha güvenli bir hale getirdi. Yalı Bulvarı üzerindeki yaya geçidinin çizgileriyse İzmir’e özel tarihi motiflerle bezendi.
Seferihisar “Tsunamiye Hazır Kent Sertifikası” almaya hazırlanıyor
19 Mayıs 2026 SalıBilimsel analizler ve 30 bin senaryoya dayalı çalışmalarla tsunami riskine karşı hazırlanan İzmir’de, Seferihisar pilot bölge seçildi.
“İzmir Postanesinin İletişim Coğrafyası” gün yüzüne çıkıyor
19 Mayıs 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen Kent Söyleşileri dizisi devam ediyor.
