Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Ocak

Kentsel Tasarım Projeleri sergileniyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Liman Bölgesi İçin Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Yarışması'na katılan 35 ülkeden 136 proje, Kültürpark Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Pavyonu'nda düzenlenen bir törenle sergilenmeye başladı. Halkın izlenimine sunulan projelerin tümünün de İzmir'in geleceğine ilişkin geniş bir ufuk çizdiği belirtildi. Sergi 31 Mart 2001 tarihine kadar izlenebilir.

07 Ocak 2002 tarihinde gerçekleştirilen TOBB Pavyonu'ndaki serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cumhur Utkan, İmar Daire Başkanı Hasan Topal, Başkanlık Danışmanı Yüksek Şehir Plancısı Cengiz Türksoy, çok sayıda mimar ve vatandaş katıldı.

BİR BAŞLANGIÇ

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi açılışta yaptığı konuşmada, "Bu projeler hazırlanırken imar kesinlikle gözardı edilmemiştir.
Ayrıca bu bir tasarım projesi yarışmasıdır. Projelerin aynen uygulanacağı anlamına gelmemektedir. İleriki süreçte kamuoyuna sunulur, belediye meclisi tarafından ele alınır ve uygun görülürse uygulamaya geçer.
Şimdiden bir spekülasyon yapmaya gerek yoktur. Bu yarışma sonucu elde edilen projeler, yeni İzmir'in bir başlangıcı olacaktır"
dedi.
İzgi, projelerin kapsadığı alanın bir ucunun Karşıyaka, diğer ucunun ise Konak ilçesi sınırları içinde bulunduğunu belirterek, uygulanması durumunda İzmir'in bir kolye ile taçlanacağını ifade etti.

TOPAL: TARTIŞMA SÜRECİ BAŞLATILDI

Büyük şehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Topal, yarışmaya 35 ülkeden 354 başvuru yapılıp, 140 proje teslim edildiğini, jürinin bunlardan 136 tanesini değerlendirmeye aldığını kaydetti.
Topal, Jüri değerlendirilmesine sunulan tüm projelerin, ilgili meslek kuruluşları mensupları ile halkın izlenimine sunulduğunu söyledi. Topal, "Bu yarışma bir sonuç değil, İzmir'in geleceğinin hazırlanmasında ve düşünülmesinde bu önemli alanın kente kazandırılmasında bir tartışma süreci başlatmıştır" diye konuştu.


Türkiye, Singapur, İspanya ve Hindistanlı uzmanlardan oluşan uluslar arası juri tarafından birinci seçilen Alman Mimar Jochen Brandı'nın eseri


2. seçilen Türkiye'den Bünyamin Derman - Dilek Topuz Derman'ın projesi

3. seçilen ülkemizden Ertun Yener-Erdoğan Elmas ve Zafer Gülçur'un tasarımları

* * *
Yarışma birincisi Alman Mimar Jochen Brandi ile yapılan ve Yeni Asır Gazetesinde yayınlanan röportaj metni










TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber