Kapat

Haberler

Kentsel Tasarım Projeleri sergileniyor

Aa
1 Ocak 2002 Salı İzmir Liman Bölgesi İçin Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Yarışması'na katılan 35 ülkeden 136 proje, Kültürpark Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Pavyonu'nda düzenlenen bir törenle sergilenmeye başladı. Halkın izlenimine sunulan projelerin tümünün de İzmir'in geleceğine ilişkin geniş bir ufuk çizdiği belirtildi. Sergi 31 Mart 2001 tarihine kadar izlenebilir.

07 Ocak 2002 tarihinde gerçekleştirilen TOBB Pavyonu'ndaki serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cumhur Utkan, İmar Daire Başkanı Hasan Topal, Başkanlık Danışmanı Yüksek Şehir Plancısı Cengiz Türksoy, çok sayıda mimar ve vatandaş katıldı.

BİR BAŞLANGIÇ

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi açılışta yaptığı konuşmada, "Bu projeler hazırlanırken imar kesinlikle gözardı edilmemiştir.
Ayrıca bu bir tasarım projesi yarışmasıdır. Projelerin aynen uygulanacağı anlamına gelmemektedir. İleriki süreçte kamuoyuna sunulur, belediye meclisi tarafından ele alınır ve uygun görülürse uygulamaya geçer.
Şimdiden bir spekülasyon yapmaya gerek yoktur. Bu yarışma sonucu elde edilen projeler, yeni İzmir'in bir başlangıcı olacaktır"
dedi.
İzgi, projelerin kapsadığı alanın bir ucunun Karşıyaka, diğer ucunun ise Konak ilçesi sınırları içinde bulunduğunu belirterek, uygulanması durumunda İzmir'in bir kolye ile taçlanacağını ifade etti.

TOPAL: TARTIŞMA SÜRECİ BAŞLATILDI

Büyük şehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Topal, yarışmaya 35 ülkeden 354 başvuru yapılıp, 140 proje teslim edildiğini, jürinin bunlardan 136 tanesini değerlendirmeye aldığını kaydetti.
Topal, Jüri değerlendirilmesine sunulan tüm projelerin, ilgili meslek kuruluşları mensupları ile halkın izlenimine sunulduğunu söyledi. Topal, "Bu yarışma bir sonuç değil, İzmir'in geleceğinin hazırlanmasında ve düşünülmesinde bu önemli alanın kente kazandırılmasında bir tartışma süreci başlatmıştır" diye konuştu.


Türkiye, Singapur, İspanya ve Hindistanlı uzmanlardan oluşan uluslar arası juri tarafından birinci seçilen Alman Mimar Jochen Brandı'nın eseri


2. seçilen Türkiye'den Bünyamin Derman - Dilek Topuz Derman'ın projesi

3. seçilen ülkemizden Ertun Yener-Erdoğan Elmas ve Zafer Gülçur'un tasarımları

* * *
Yarışma birincisi Alman Mimar Jochen Brandi ile yapılan ve Yeni Asır Gazetesinde yayınlanan röportaj metni










Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Üreticinin emeğini korumaya devam edeceğiz

16 Ocak 2026 Cuma

Karaburun’la özdeşleşen ve eşsiz kokusuyla her yıl heyecanla beklenen nergis çiçeği, 8. Karaburun Nergis Festivali ile tezgâhlardaki yerini aldı.

Detaya Git

Fabrika yangını kısa sürede kontrol altına alındı

16 Ocak 2026 Cuma

Menderes’te yalıtım malzemesi üreten bir fabrikada yangın çıktı. İzmir İtfaiyesi, 13 araç ve 45 personelle yangına müdahale etti. Alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Ekiplerin hızlı müdahalesi yangının çevredeki diğer tesislere sıçramasını önledi.

Detaya Git

Atatürk, AASSM’de hasretle anıldı

16 Ocak 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Karabağlar Şubesi tarafından düzenlenen “Atatürk’e Hasret Şarkıları” adlı Türk sanat müziği konserine ev sahipliği yaptı.

Detaya Git

Dijital güzergahlardan gerçek toplu ulaşıma

16 Ocak 2026 Cuma

ESHOT hatlarını simülasyonla birebir kurgulayan “Osman Kaptan” lakaplı dijital içerik üreticisi Osman Ulaşan, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün konuğu oldu.

Detaya Git