- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmirli çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle kültür sanatın da tam kalbinde yer alıyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) beş haftalık "Bir Yazar Bir Çizer ile Resimli Kitabımı Hazırlıyorum” atölyesi tamamlandı. Eğitmen ve yazar Cansu Yetik ile kitap çizeri Özge Yetik yönetimindeki çalışma, 7-12 yaş arası 20 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala biten atölye sonucunda, çocuklar kendi yazdıkları kitaba erişmenin mutluluğunu yaşadı. Çalışma sonucunda küçük yazarlara eğitim sertifikası da takdim edildi.
İlk kez AASSM’de yapıldı
Atölye kapsamında çocuklara yazmanın önemi öğretilirken, her çocuk kendi seçtiği bir konu üzerinden hikâye yazdı. Yazılan hikâyelerin ardından kitapta yer alacak çizimlerin boyanması aşamasına geçildi. Resimli bir hikâye yaratmanın ayrıntılarını öğrenen çocuklar, unutamayacakları bir deneyim yaşadı.
Cansu Yetik ve Özge Yetik, Türkiye'de ilk kez resimli kitap atölyesini AASSM'de hazırladıklarını belirterek, "Çocukların özellikle bir kitap nasıl hazırlanır, yazar kimdir, editör ne yapar, kitap hangi aşamalardan geçerek hazırlanır gibi konularla tanışmasını istedik. Çocukları okumaya, yazmaya, çizmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Çocuklar, düşündükleri bir fikri yazıya aktardı, yazarken kahramanlarını kendileri seçti ve resimlerini çizerek boyama yaptı. Oldukça başarılı oldular. Hayatlarına birer küçük yazar olarak devam edeceklerine inanıyoruz” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.
Seferihisar’ın iki büyük kavşağı yenilendi
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın iki önemli kavşağında kapsamlı bir dönüşüme imza attı. Turizm rotası üzerinde yer alan Karakoç ve Akarca kavşaklarındaki peyzaj çalışmalarıyla, alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.
İzmir, hayvan sağlığında çıtayı yükseltti
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kurduğu Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile sokak hayvanlarının ameliyat süreçlerindeki enfeksiyon riskini azaltıyor.
İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve çevre düzenlemesi yapmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
