- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Karabağlar Metrosu’nun proje ihalesinde üçüncü aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bugün 6 firmanın sunduğu fiyat teklif zarfları açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden canlı olarak yayınlanan ihalede karar, komisyon değerlendirmesinin ardından belli olacak. İhalenin ilk aşaması geçen Ağustos’ta yapılmıştı.
İhalede Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri A.Ş. 37 milyon 948 bin 800 TL, Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. - Arup Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti. 16 milyon 900 bin TL, RPA S.R.L. 13 milyon 700 bin TL, Geoconsult ZT GmbH-TEKFEN Mühendislik A.Ş. 15 milyon 600 bin TL, Metro İstanbul A.Ş. 13 milyon 855 bin 200 TL ve Proto Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ise 21 milyon 500 bin TL’lik teklif verdi.
İzmir’in en uzun metro hattı olacak
Proje, kentte nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Karabağlar ilçesindeki ulaşım sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor. Halkapınar ile Adnan Menderes Havalimanı arasında inşa edilecek hat, sırasıyla Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir ve Halkapınar güzergahını izleyecek. 28 kilometre ile kentin en uzunu olacak metro hattı yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak.
Kesin proje 2020’de tamamlanacak. Başvuru ve onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından hattın yapım ihalesine çıkılacak. Onay süreçlerinde gecikme olmaması halinde Halkapınar-Karabağlar metro hattı inşaatının iki yıl sonra başlaması öngörülüyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Kalbimde Kimler Var?” atölyesi çocuklarla buluştu
14 Şubat 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen “Kalbimde Kimler Var?” Çocuklar için Sevgi Mektupları Atölyesi, Alsancak Kent Kütüphanesi’nde yapıldı.
Ödemiş’e hizmet atağı
14 Şubat 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’teki koordinasyon toplantısında düğmeye bastı: Yol, arıtma, kavşak, dere ıslahı… İlçede ne varsa masaya yatırıldı, talimatlar peş peşe geldi. “Bahar gelmeden yol çalışmalarını bitireceğiz” dedi, üreticiye de kalkınma sözü verdi.
65 bin sofraya ramazan desteği
14 Şubat 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, ramazan öncesi 65 bin ihtiyaç sahibi haneye gıda paketi dağıtımını başlattı. Mercimekten yağa temel mutfak ürünleri evlere teslim ediliyor; vatandaşlar “Can suyu oldu” diyor.
İtfaiye eri vatandaşı sırtında taşıdı
14 Şubat 2026 Cumartesiİzmir’de etkili olan şiddetli yağış sırasında boş arazideki barakaya sığınan bir kişi suların yükselmesiyle birlikte bulunduğu yerde mahsur kalınca itfaiye ekiplerine haber verildi.
