Kapat

Haberler

KADINLAR “POZİTİF AYRIMCILIK” İSTEDİ

Aa
10 Mart 2010 Çarşamba İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen üçüncü panelde “Kadın Emeğinin Değerlenmesinde Yerel Yönetimler ve Devletin Sorumlulukları” konusu ele alındı.

Kültürpark 4 No’lu holde gerçekleştirilen paneli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Türkan Miçooğulları, EKAM Müdürü Prof. Dr. Belgin Hoşsu,  kadın sivil toplum örgütleri temsilcileri,  meclis üyeleri ve çok sayıda İzmirli kadın izledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güler Tunçoku’nun yönettiği panele, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Güler Tunçoku, kadınlar için pozitif ayrımcılık istediklerini ve bunda da haklı olduklarını söyleyerek, “Yıllardır ihmal edilmiş kadınlara fırsat önceliği tanınması gerekiyor. Fırsat eşitliğine ulaşabilmek için de, fırsat önceliği ve pozitif ayrımcılık istiyoruz” dedi.

İzmir’in ciddi bir süredir sosyal demokrat belediye başkanları tarafından yönetildiğine dikkat çeken Tunçoku, “İzmir’de kadın ile yerel yönetim arasında bir güven zemini oluşmuş durumda. Bu İzmirli yöneticilerin kadına ve emeğine verdiği değer,  kadına sunduğu imkan, sağladığı fırsat önceliği ve ekonomik açıdan güçlenmesi için verdiği destekle oluştu. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun kadın emeğine sunduğu imkanlar çok önemli” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise konuşmasında sosyal demokrat anlayışta kadın emeğine verilen değere vurgu yaparak, kendisinin de bu görüş doğrultusunda yaşadığını ve çalışmalarına yön verdiğini belirtti. Başkan Çalkaya konuşmasında kadın emeğini değerlenmesine yönelik olarak Balçova’da semt evlerini açtıklarını, geçtiğimiz dönem semtevlerinde üretilen ürünlerden kadınların 680 bin TL gelir elde ettiğini ve şimdi kooperatifleşmeye gittiklerinin altını çizdi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Balçova’yı örnek alarak Seferihisar Ulamış’ta ilk semtevini hizmete aldıklarını ve kooperatiflerini kurduklarını belirterek önümüzdeki günlerde Seferihisarlı kadınların salyangoz üretimine başlayacaklarını açıkladı. Soyer, kadın emeği ürünlerin değerlenmesi için önümüzdeki günlerde eski zamanlarda olduğu gibi sefertasları içinde evlere servis yapan ve anında tüketime yönelik “sefertası lokantalar zincirini” de yaşama geçireceklerinin altını çizdi.


Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Yeşil çatı projesi sahada değerlendirildi

23 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AB destekli NBS4MED Projesi kapsamında yürütülen iklim dirençliliği çalışmaları, uluslararası ortakların katılımıyla sahada incelendi. Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde planlanan yeşil çatı uygulaması ve kentteki doğa temelli çözümler yerinde değerlendirildi.

Detaya Git

Zeytin Sahne’de unutulmaz film müzikleri yankılandı

23 Haziran 2026 Salı

Kültürpark’ta yaklaşık 16 bin kişi kapasiteli yeşil bir etkinlik alanına dönüştürülen eski lunapark alanı, Zeytin Sahne adıyla sanatseverleri ağırlamaya başladı.

Detaya Git

İzBBŞT “Don Kişot” ile Ordu Festivali’nde sahne aldı

23 Haziran 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 10’uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ne “Don Kişot – Çağdaş Bir Masal” adlı oyunla katıldı.

Detaya Git

İzmir’in futbol hafızası yeniden canlanıyor

23 Haziran 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin spor belleğinde önemli bir yere sahip Langar Futbol Sahası’nı modern bir spor tesisine dönüştürüyor.

Detaya Git