- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin yoğun yapılaşma alanlarından Alsancak, Konak, Bayraklı ve Karabağlar’ın altyapısını güçlendirmek ve iklim krizinin yaratacağı su taşkınlarının önüne geçmek için tarihi bir dönüşüm başlatıyor. Dünya Bankası finansmanı ve İLBANK iş birliği ile hayata geçirilecek Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamındaki yatırımlar ile İZSU Genel Müdürlüğü’nün öz kaynaklarıyla yapılan Alsancak Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi’nin temel atma töreni 12 Aralık Cuma günü saat 11.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak. 3 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek projelerin tanıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları katılacak. Bu projelerle İzmir, yağmursuyu ve kanalizasyon sistemlerini tamamen ayrıştıran ilk büyükşehirlerden biri olma yolunda çok önemli adım atmış olacak. Kentin en yoğun bölgelerinde yerin altındaki 100 kilometreyi aşkın altyapı yenilenecek, yıllardır yaşanan taşkınlar, yol göçmeleri ve kötü koku sorunları büyük ölçüde sona erecek.
Konak ve Bayraklı’da büyük dönüşüm
TEFWER kapsamındaki üç ayrı projenin ilki Konak ilçesine bağlı Umurbey, Halkapınar, Mersinli, Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı Adalet Mahallesi’ni kapsıyor. Bölgedeki mevcut birleşik altyapı sistemi yenilenerek yağmur suyu ve atık su hatları tamamen ayrılacak. Ayrıca Ozan Abay Caddesi üzerindeki Piyale kolektörü modern sistemle yeniden inşa edilecek. Bu kapsamda 2,4 kilometrelik yağmur suyu hattı ile 6,6 kilometre atık su hattı yapılacak.
Alsancak Liman bölgesi artık su baskınlarıyla anılmayacak
Projenin ikinci etabında Alsancak Liman Bölgesi (Ege Mahallesi) yer alıyor. Bu bölgede yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi yenilenecek. Ege Mahallesi’nde 8,4 km uzunluğunda yağmur suyu hattı, 8 km uzunluğunda atık su hattı ve 3 yağmur suyu terfi merkezi yapılarak toplanan sular denize güvenle iletilecek. Bu sayede özellikle liman bölgesinde yağışların ardından oluşan su birikintileri tarihe karışacak.
Konak ve Karabağlar mahallerinde dev alt yapı yatırımı
Projenin üçüncü ayağını ise Konak ve Karabağlar ilçelerindeki mahalleler oluşturuyor. Bu bölgede de atık su ve yağmur suyu altyapısı kapsamlı biçimde yenilenecek, altyapıda birleşik sistem dönemi sona erecek. Yıllar önce döşenen ve ömrünü tamamlayan borular tamamen değişecek. Karabağlar Bahçelievler ve Bahar mahalleleri ile Konak’ın Akın Simav, Atilla, Çimentepe, Duatepe, Güneşli, Kemal Reis, Kılıç Reis, Murat Reis, Piri Reis, Mithatpaşa, Zafertepe, 1. Kadriye ve 2. Kadriye mahallelerinde toplam 30 kilometreye yakın atık su ve 29 kilometre yağmur suyu ayrıştırma çalışması yapacak.
Alsancak’a 250 milyon liralık yatırım
İZSU ayrıca öz kaynaklarıyla Alsancak, Kültür ve Mimar Sinan mahallelerinde taşkın ve koku sorununu kökten çözmek amacıyla 250 milyon liralık yatırım yapıyor. Yüzde 25’i tamamlanan çalışmalar kapsamında 1 kilometrelik atık su, 6 kilometrelik yağmur suyu hattı döşenecek, 5 terfi merkezi inşa edilecek.
2027’ye kadar tamamlanacak
TEFWER kapsamında yapılacak imalatların 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu projeler tamamlandığında İzmir, yağmur sularını ve atık suyu tamamen ayrıştıran, şiddetli yağışlara çok daha dayanıklı, koku ve taşkın sorunlarını büyük ölçüde çözen, iklim krizine hazırlıklı bir kent modeline dönüşmüş olacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay Göl Gazinosu’nda Beydağlı kadınlarla buluştu
11 Aralık 2025 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Beydağ ziyareti sırasında İzmir turu sözü verdiği Erikli Mahallesi’ndeki kadınlar kente geldi. Beydağlı kadınlar önce tarihi Kemeraltı çarşısını, sonra da Kültürpark’taki Yeni Yıl Festival alanını gezdi.
İzmir Oda Orkestrası dünyaca ünlü klarnetçi Barragán ile sahne aldı
11 Aralık 2025 Perşembeİzmir Oda Orkestrası, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Pablo Barragán ile sahne aldı. Konser, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Kent Denetçileri iş başında
11 Aralık 2025 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Planlama Ajansı tarafından geliştirilen Kent Denetçileri Programı’nın 1 aylık saha çalışmaları sonunda kayda değer veriler elde edildi.
Her şey afetlere hazır bir İzmir için
11 Aralık 2025 Perşembeİzmir İtfaiyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu ve ESHOT’un Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde deprem ve yangın tatbikatı yaptı.
