- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “doğayla uyumlu İzmir” vizyonu doğrultusunda, kentleşme baskısı ve yapılaşma tehdidiyle risk altında olan Gediz Deltası’nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor. Doğa Derneği işbirliğiyle 18 Aralık saat 13.00’te yapılacak yürüyüş için Kaklıç Kavşağı Otobüs Durağı karşısında buluşulacak. Türkiye’nin en önemli doğal alanları arasında yer alan deltadaki etkinlikle İzmirlilerin bölgedeki yaşama tanıklık etmeleri, flamingoları, pelikanları ve pek çok farklı canlı türünü gözlemlemeleri hedefleniyor.
Kuş Gözlem Yürüyüşü etkinliğinde Doğa Derneği ekibi Gediz Deltası hakkında bilgilendirme yapacak. Ardından kuşlar ve Gediz Deltası’ndaki yaşam teleskop ve dürbünler yardımıyla yakından izlenecek. İletişim ve bilgi için kurs@dogadernegi.org ziyaret edilebilir.
“İzmirlilerin deltayla ilişkisi güçlenmeli”
İzmirlilerin Gediz’le ilişkilerinin güçlenmesinin önemine değinen Başkan Tunç Soyer, “Mavişehir’den başlayan, Sasalı kıyılarından Foça tepelerine kadar uzanan Gediz Deltası’nın İzmirlilerin hayatında daha çok yer edinmesini sağlamak istiyoruz. Dünya flamingo nüfusunun yüzde onuna ev sahipliği yapan ve 300 kuş türünün gözlemlendiği delta, metropol alan içinde bulunan yeryüzündeki nadir sulak alanlardan biri. Ulusal ve uluslararası yasalarla koruma altına alınsa da tehlike altındaki doğal alanlar arasında yer alan Gediz’e sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.
Doğayla uyumlu İzmir
Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Doğa Mirası Geçici Listesi’ne alınması için resmi adaylık başvurusunda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri doğa ve ormanlarla bütünleşmiş bir kent hayatına kavuşturmak için 35 Yaşayan Park projesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda İzMiras rotalarıyla kent merkezini doğal alanlara kesintisiz bağlayan yeşil koridorlar oluşturuyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Foça’da makilik alandaki yangın kontrol altına alındı
28 Haziran 2026 PazarFoça Yenibağarası yolu üzerinde çıkan makilik alan yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı.
Menemen'de yangına hızlı müdahale
28 Haziran 2026 Pazarİzmir’in Menemen ilçesindeki Serbest Bölge mevkiinde çıkan ot yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek sanayi alanına kadar ulaştı. Alevlerin özellikle kimya tesislerine sıçramaması için itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yoğun müdahale yürütüyor.
Başkan Tugay aşure lokmasını paylaştı
28 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği’nin düzenlediği aşure programına katıldı.
Bornova Kayadibi Kent Mezarlığı hizmete açıldı
28 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Kayadibi Mahallesi’nde 110 dönümlük alana kurulan 25 bin defin kapasiteli Kayadibi Kent Mezarlığı’nı hizmete açtı. Yeni mezarlıkla birlikte 3 kilometrelik bağlantı yolu da asfaltlanarak ulaşım kolaylığı sağlandı.