- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Modern otobüs alımlarıyla kent içi toplu ulaşımda yolcu güvenliği ve konforu arttırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapalı durakların sayısını da arttırıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, 27 Mayıs günü yapılacak ihaleyle 750 adet kapalı otobüs durağı daha satın alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan metro ve raylı sistem projeleriyle kentin kuzey ve güneyi ile doğu ve batısını birleştirme çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da otobüs ulaşımında da konforu arttırıyor.
Son model klimalı otobüsleri halkın hizmetine sokan Büyükşehir Belediyesi, hizmet atağını şimdi de kapalı otobüs duraklarıyla geliştiriyor. Vatandaşlardan gelen kapalı durak taleplerinin karşılanması için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 750 adet kapalı otobüs durağı satın alıyor. 27 Mayıs 2008 tarihinde yapılacak ihalenin gerçekleşmesinin ardından, yeni durakların montajına yaklaşık 2,5 ay içinde başlanacağı belirtildi.
Alınacak iki tarafı camlı ve bir tarafı reklam panolu duraklar, çatısının kapalı olması sayesinde özellikle yağışlı ve soğuk havalarda koruma sağlayacak. Alınacak 750 durak, yeni durakların oluşturulmasında, eskiyen ve yıpranan durakların yenilenmesinde ve açık durakların kapalı hale getirilmesinde kullanılacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.
İzmir’de konut krizine neşter
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.
Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı
4 Nisan 2026 Cumartesi14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.
İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide
4 Nisan 2026 Cumartesi“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.
