- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil alanlarını iklim krizine karşı dirençli, estetik ve sürdürülebilir bir anlayışla dönüştürmeyi sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında meydanlar, kavşaklar, refüjler ve tretuvarlar yenilenirken, İzmir’in kamusal alanları daha modern ve renkli bir görünüme kavuşuyor. 2026 yılı başından bu yana 19 meydan ve kavşakta tamamlanan peyzaj düzenlemelerinde su tasarrufu sağlayan bitkiler tercih edilirken, dekoratif taş ve objelerle atıl alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.
Yılbaşından bu yana 1 milyon bitki toprakla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in sembol meydanları, caddeleri ve çarşıları başta olmak üzere 44 noktada yürüttüğü peyzaj düzenlemeleriyle kente rengarenk bir görünüm kazandırdı. Karanfil, menekşe ve açelya gibi farklı türlerde çiçeklerle zenginleştirilen alanlarda, 2026 yılı başından bu yana kent genelinde 18 bin 261’i ağaç olmak üzere yaklaşık 1 milyon bitki dikildi. Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştiren peyzaj çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.
Peru ve İzmir ilişkileri güçlenecek
12 Eylül 2026 CumartesiPeru’nun Ankara Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Vekili Dr. Zafer Yıldır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Peru ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.
