Kapat

Haberler

İzmir umuda pedal çevirdi

Aa
9 Ocak 2023 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nın (TÜRGÖK) desteği, Engelsiz İzmir, Umuda Pedal Derneği ve Eşpedal Derneği’nin işbirliğiyle yaklaşık 350 bisikletli “Görmeyenler Daha Çok Kabartma Kitap Okusun Diye Umuda Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla bir araya geldi.
 
Görme engellilere yönelik daha çok kabartma kitap basılabilmesi için farkındalık oluşturulması hedeflenen organizasyon Bostanlı Yasemin Kafe’de başladı, İnciraltı Kent Ormanı Engelliler Eğitim Merkezi’nde sona erdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge anlamlı bir etkinliğe imza atıldığını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir projenin içinde bulunduğumuz için son derece mutluyuz. Emeği geçen Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), Engelsiz İzmir, Umuda Pedal Derneği ve Eşpedal Derneği'ne teşekkür ediyoruz. Tunç Başkanımız da göreve geldiği dönemden beri engellilerimizi sürekli destekliyoruz. 12 Mart'ta düzenlenecek Maraonİzmir öncesi de yine bir araya geleceğiz. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Eşim Gültekin Yazgan 11 yaşında retina yırtılması sonucu kör oldu. Kendisi körlüğü kabul ederek hayata tutundu. Kütüphanede okuduğu bir dergide kabartma yazısıyla ilgili fikir oluştu. İngiltere'deki bir kütüphane ile bağlantıya geçerek görme engelliler için kabartma kitap alışverişinde bulunarak, bu tarz kitapları üretime geçirdi. Kendisi vefat etti ama onun bu fikri hala yaşıyor. Bu projeyi tanıtmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Bayraklı'da gönüller aynı sofrada

20 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 ilçeyi kapsayan iftar programlarının ikincisi Bayraklı’da yapıldı. Başkan Dr. Cemil Tugay, ramazanın birlik, sabır ve bereket ayı olduğunu belirterek, tüm İzmir için güzel bir gelecek diledi.

Detaya Git

Kent konuşuyor, İzmir dinliyor

20 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başlattığı “Güzel İzmir Hareketi” kapsamında düzenlenen Şato’daki söyleşide kamusal alanlar masaya yatırıldı. “Kent Konuşur mu?” sorusuna yanıt arayan İzmir, katılımcı tasarım ve ortak akılla şehri birlikte güzelleştirme mesajı verdi.

Detaya Git

Kavşaklar sanat eserine dönüşüyor

20 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve refüjler başta olmak üzere kamusal alanları özgün ve sürdürülebilir peyzaj tasarımlarıyla yeniliyor. Trafik güvenliği gözetilerek hazırlanan düzenlemeler, su tasarrufu sağlayan bitki seçimleriyle kente uzun ömürlü ve estetik bir görünüm kazandırıyor.

Detaya Git

Öğrenciler buz pistinde buluştu

20 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliği Destek Projesi çerçevesinde öğrencileri buz pistiyle buluşturdu. Üç aydır sürdürülen renkli etkinliklere katılan 1500 öğrenci, buz pistinde kayma deneyimi yaşadı.

Detaya Git