- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir, Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 98’inci yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kabotaj Bayramı kutlamalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır’ın yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Adem Arslan, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler, İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Kabotaj Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, anıta çelenk bıraktı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Körfez’i renklendiren yelken gösterileri yapıldı. Protokol, İzmir Liman Başkanlığı önünde kurulan etkinlik alanında geleneksel halat çekme yarışmasına katıldı. Yarışmanın ardından Liman Başkanlığı önünde kurulan “İzmir ve Deniz Fotoğraf Sergisi” gezildi.
Körfezde 600 metrekarelik dev Türk Bayrağı
Etkinliklerin ardından protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Bergama Vapuru’na binerek İzmir Körfezi’ne açıldı. Bergama Vapuru’na İZDENİZ’e ait Vahap Özaltay ve Çaka Bey gemileri ile kıyı emniyeti ve deniz polisi tekneleri de siren çalarak eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı kıyılarında çeşitli kurumlardan oluşan dalış ekipleri, Körfez’de 600 metrekarelik Türk Bayrağı açtı. Körfez sularında dalgalanan Türk bayrağını Bergama Vapuru’nun yanı sıra İZDENİZ gemileri, sahil güvenlik botları, yelkenler ve denizciler selamladı. Bergama Vapuru’ndan deniz şehitleri anısına denize çelenk atıldı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk jimnastiğine yeni yıldızlar kazandırıyor
26 Haziran 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli jimnastikçisi Altan Doğan, World Challenge Cup’ta kazandığı altın madalyayla dikkatleri üzerine çekti. Ferhat Arıcan’ın izinden yürüyen genç sporcu, hedefini Avrupa Şampiyonası ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları olarak açıkladı.
Zorunlu açıklama
25 Haziran 2026 PerşembeBazı basın kuruluşları tarafından paylaşılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Sayın Nermin Özgül’ün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay tarafından görevden alındığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Başkan Tugay UCLG Kültür Komitesi Eş Başkanlığına seçildi
25 Haziran 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bir önemli uluslararası görev daha üstlenerek UCLG Kültür Komitesi Eş Başkanlığına seçildi. İzmir bu göreve kültür alanındaki çalışmaları nedeniyle layık görüldü.
İzmir’in kritik haberleşme altyapısına güneş enerjili güvence
25 Haziran 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi, afet ve kriz anlarında haberleşmenin kesintisiz sürmesini sağlayan Gümüldür Akkaya Telsiz İstasyonu’nun güneş enerjisi ve depolama altyapısını güçlendirdi.