- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Körfezi’nin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için denetim faaliyetlerinin önemini ısrarla vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kirliliğe neden olan unsurların tespit edilmesine yönelik çalışmaları kesintisiz sürdürüyor. Körfezdeki denetim ve yaptırım yetkisinin belediyeye devredilmesi için yaptığı başvurulara olumlu yanıt alamayan Büyükşehir Belediyesi, havadan görüntüleme sonucu geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana dokuzuncu kez dış kaynaklı kirlilik tespit etti. Karşıyaka İskelesi çevresinde bir kez daha dış kaynaklı atıklar görüntülendi.
Ekosistemi olumsuz etkiliyor
Benzer bir durum mart ayı içinde 2 kez daha yaşanmıştı. İZDENİZ yetkilileri, tespit edilen atıkların; deniz ekosistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını, su kalitesini düşürdüğünü ve deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit ettiğini belirterek, bu tür kirliliklerin uzun vadede körfezin doğal dengesine zarar vereceğini, geri dönüşü zor çevresel sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Körfezde dış kaynaklı kirlilik riskinin süreklilik arz etmesi nedeniyle etkin önleyici tedbirlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.
Peru ve İzmir ilişkileri güçlenecek
12 Eylül 2026 CumartesiPeru’nun Ankara Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Vekili Dr. Zafer Yıldır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Peru ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.
