- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmir’in dört bir yanında çıkan yangınlara karşı canla başla mücadele veriyor. Son olarak bugün saat 10.30 saatlerinde Çiğli İzkent’te 8809/12 Sokak'ta başlayan ve kısa sürede rüzgarın etkisiyle otluk alanlar başta olmak üzere geniş alana yayılan yangın kontrol altına alındı. Yapılan incelemeler doğrultusunda sigaradan çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerindeki sitelere kadar ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yangına 15 itfaiye aracı, 8 tanker ve 60 personelle hızla müdahale ederken, itfaiye ekiplerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyesi de destek verdi. Doğru ve yerinde müdahaleyle yangının yerleşim yerlerine zarar vermesinin önüne geçilirken ekipler alanda soğutma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Dün gece Çiğli Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi yakınında çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın da İtfaiye ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
48 saatte 12’si orman olmak üzere 227 yangın
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, büyük oranda insan kaynaklı çıkan ve sıcaklıkların artması, düşük nem oranı, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangınlarla kent merkezinde ve ormanlık alanlarda canla başla mücadele etmeye devam ediyor. Aliağa, Foça, Bornova, Kemalpaşa ve Çiğli’deki büyük yangınlar başta olmak üzere itfaiye ekipleri 26 Haziran saat 14.00’ten beri son 48 saatte 12 orman yangını, 156 ot yangını, 10 ev yangını, 12 araç yangını, 8 işyeri yangını, 29 kuru atık ve çöplük yangını olmak üzere toplam 227 yangını söndürdü. İtfaiye ekipleri 24 saat aralıksız İzmir’in her köşesinden gelen ihbarlara hızla müdahale etmeye devam ediyor.
Büyükşehir’den uyarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden son günlerde artan yangınlar nedeniyle vatandaşlara yönelik uyarıda bulunularak “Canları pahasına mücadele eden itfaiyecilerimiz ve tüm personelimizle halkımızın güvenliği için 24 saat görev başındayız. Değerli vatandaşlarımızın en ufak bir ihmalin büyük felaketlere yol açacağı bilinciyle hareket etmesini rica ediyoruz.
Söndürülmeden atılan bir sigaranın, otluk alanların yakınında ateş yakılmasının, kontrolsüzce yapılan kaynak ve benzeri çalışmaların, çevreye atılan şişe ve cam parçalarının yangınlara davetiye çıkardığını unutmayalım” denildi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Yangını çıkmadan önleyelim”
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken, İzmir İtfaiyesi’nin bir haftalık bilançosu da dikkat çekti. 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında 566 yangına müdahale eden ekipler, 244 kurtarma operasyonuyla birlikte toplam 810 olaya koştu.
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü için başlatılan bokaşi kompostu uygulaması 4 bin 556 haneye ulaştı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamada başvuruları değerlendiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, farklı ilçelerde toplam 128
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba Baraj Yolu’nu yenileyerek hizmete açtı. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın ilçe ziyaretinde bölge halkına yapılacağı sözünü verdiği 5,5 kilometrelik yol, 5 kırsal mahalleyi güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşturdu.
İlk kez havuzla tanışan çocukların sevincine Başkan Tugay ortak oldu
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Pazaryeri Mahallesi'nde kurulan portatif yüzme havuzunda eğitim alan çocukları ziyaret etti.