- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’de 5 Ocak 2017’de teröristler tarafından İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıyı önlemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ile çatışma sırasında seken mermilerden birinin isabet etmesiyle hayatını kaybeden mübaşir Musa Can’ın 9’uncu ölüm yıl dönümlerinde tören düzenlendi. İzmir Adliye Sarayı’ndaki törene Sekin ve Can’ın ailelerinin yanı sıra İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, milletvekilleri, belediye başkanları ile şehitlerin meslektaşları katıldı. Törende İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından Sekin ve Can için özel olarak hazırlanan anma videosu izletildi. Katılımcılar törende, şehitlerin gösterdikleri fedakarlıklara değinerek, onları unutmayacaklarını belirtti.
Heykeline karanfil bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fethi Sekin’in İzmir Adliyesi C kapısı önüne bulunan anıtına karanfil bıraktı. Başkan Tugay, Fethi Sekin’in canı pahasına gösterdiği kahramanlığın Türkiye’nin ortak hafızasında daima yaşayacağını belirterek, Musa Can’ın da görev başındayken yaşamını yitiren bir kamu emekçisi olarak unutulmayacağını vurguladı.
Tören, duaların okunması ve karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı
22 Ağustos 2026 CumartesiKosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.
İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı
22 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.
İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor
22 Ağustos 2026 CumartesiYangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.