- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’de 5 Ocak 2017’de teröristler tarafından İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıyı önlemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ile çatışma sırasında seken mermilerden birinin isabet etmesiyle hayatını kaybeden mübaşir Musa Can’ın 9’uncu ölüm yıl dönümlerinde tören düzenlendi. İzmir Adliye Sarayı’ndaki törene Sekin ve Can’ın ailelerinin yanı sıra İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, milletvekilleri, belediye başkanları ile şehitlerin meslektaşları katıldı. Törende İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından Sekin ve Can için özel olarak hazırlanan anma videosu izletildi. Katılımcılar törende, şehitlerin gösterdikleri fedakarlıklara değinerek, onları unutmayacaklarını belirtti.
Heykeline karanfil bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fethi Sekin’in İzmir Adliyesi C kapısı önüne bulunan anıtına karanfil bıraktı. Başkan Tugay, Fethi Sekin’in canı pahasına gösterdiği kahramanlığın Türkiye’nin ortak hafızasında daima yaşayacağını belirterek, Musa Can’ın da görev başındayken yaşamını yitiren bir kamu emekçisi olarak unutulmayacağını vurguladı.
Tören, duaların okunması ve karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.
Seferihisar’ın iki büyük kavşağı yenilendi
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın iki önemli kavşağında kapsamlı bir dönüşüme imza attı. Turizm rotası üzerinde yer alan Karakoç ve Akarca kavşaklarındaki peyzaj çalışmalarıyla, alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.
İzmir, hayvan sağlığında çıtayı yükseltti
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kurduğu Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile sokak hayvanlarının ameliyat süreçlerindeki enfeksiyon riskini azaltıyor.
İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve çevre düzenlemesi yapmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
