- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İspanya’nın Malaga kentinde katıldığı, kruvaziyer paydaşlarını buluşturan Seatrade Cruise Med 2022 fuarı, İzmir’in turizm iddiasını güçlendirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir turizmini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 6 yıl aradan sonra kente yeniden kruvaziyer gemi gelmesini sağlayan Başkan Tunç Soyer, 14-15 Eylül tarihlerinde Akdeniz ile komşu denizlerin önde gelen kruvaziyer turizm paydaşlarını İspanya’da buluşturan Seatrade Cruise Med 2022 fuarından pek çok kazanımla döndü.
İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir Fuar A.Ş. (İZFAŞ) işbirliğiyle oluşturulan heyet, fuarda üst düzey temaslarda bulundu. En prestijli kruvaziyer şirketlerinin üyesi olduğu dünyanın en büyük kruvaziyer endüstrisi ticaret birliği “Clia” ile üç farklı kıtada 22 ülke ve 145 kruvaziyer limanında faaliyetlerini sürdüren “Medcruise” gibi sektör örgütleriyle yapılan toplantılarda örgütlerin düzenlediği büyük etkinliklerin İzmir ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. İzmir'in Medcruise üyeliğine kabul prosedürü de başlatıldı.
Beş kente İzmir’den delegasyon gidecek
Fuar kapsamında İzmir heyeti Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLIA) Başkanı ve MSC Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, MSC Crociere CEO’su Gianni Onorato ve Celestyal CEO’su Chris Theophilides başta olmak üzere üst düzey temaslarda bulundu. 14 firma ve 4 farklı kurum temsilcisi ile görüşüldü. Bunun sonucunda daha çok kruvaziyerin İzmir’e gelmesi için gerekli işlerin bir yandan İzmir’de bir yandan kruvaziyer şirketler bünyesinde yapılması için fikir birliğine varıldı. Ayrıca bu süreçlerin takibi için kruvaziyer şirketlerin merkezlerinin yoğunlaştığı Monaco, Cenevre, Cenova, Güney Hampton ve Hamburg’a İzmir’den delegasyonların gitmesi planlanıyor. Kruvaziyer şirketlerine ve sektöre yönelik İzmir’i tanıtan gezilerin düzenlenmesi de hedefleniyor.
İzmir heyetinde kimler vardı?
İzmir heyetinde Başkan Tunç Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Nazan Dönmez ve Erol Çomak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Danışmanı Mine Güneş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İZFAŞ Fuarlar Koordinatörü Batuhan Alpaydın, İzmir Ticaret Odası Uluslararası Etkinlikler ve Turizm Müdürlüğü, Yerel Etkinlikler, Fuar Planlama ve Operasyon Görevlisi Ekin Sıla Özsümer vardı.
2023’te de 31 gemi gelecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda bu yıl toplam 16 kruvaziyer gemisi ve 21 binin üzerinde yolcu İzmir’e geldi. 15 Eylül Perşembe günü MSC firması uzun bir aradan sonra yeniden Alsancak Limanı’na demirledi. Yıl sonuna kadar 15 geminin rotası daha İzmir’den geçecek. Ayrıca 2023 yılı için Alsancak Limanı’na gelmesi kesinleşen 31 sefer bulunuyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki turizm paydaşlarıyla ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda İzmir Limanı da yeni bir görünüm kazandı. Limandaki Turizm Bilgilendirme Ofisi yenilendi ve özel yürüyüş rotaları oluşturuldu. Turizm Şube Müdürlüğü’nün uzman personeli gemiler yanaştığında haritalar ile bilgilendirme yapıyor. Liman içerisinde misafirlerin kullanımına sunmak üzere ücretsiz Wifi hizmeti veriliyor. Ayrıca Turizm Zabıtası ekipleriyle turistlerin güven içinde kentte seyahat imkanları arttırıldı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’de sanat buluşması başladı
14 Mayıs 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Denizbank 3. İAAF İzmir Sanat Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıları bir araya getiren fuarda resimden heykele, seramikten cam sanatına uzanan binlerce eser 17 Mayıs’a kadar ziyaretçilerle buluşacak.
Şaşal’da her ay İzmir’in nüfusu kadar su şişeleniyor
14 Mayıs 2026 Perşembeİzmir’in 94 yıllık Cumhuriyet markası olan Şaşal Su Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başlamasıyla atağa kalktı.
Kapasite iki yılda yüzde 40 arttı
14 Mayıs 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Dönüşüme Evde Başla” projesi, kısa sürede 8 ilçe ve 28 mahalleye yayıldı. İzdönüşüm tesisinde Nisan 2024 öncesinde aylık 400 ton olan karışık ambalaj atığı işleme kapasitesi, yaklaşık yüzde 40 artarak Mart 2025’te başlatılan uygulamayla birlikte 550 tona yükseldi.
Bayındır Süt İşleme Tesisi’nde çarklar dönüyor
14 Mayıs 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki 100’üncü Yıl Bayındır Süt İşleme Tesisi halka güvenilir, erişilebilir, sağlıklı süt ve süt ürünleri sunmak için her geçen gün güçlenerek faaliyetlerini sürdürüyor.