Kapat

Haberler

İzmir’in dördüncü turizm ofisi Kemeraltı’nda açıldı

Aa
9 Mart 2022 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı vizyonu ve İzmir’i bir dünya kenti yapma hedefi doğrultusunda yenilenen “Kemeraltı Turizm Bilgilendirme Noktası” hizmete açıldı. Alsancak, Kültürpark ve Konak’tan sonra dördüncü turizm ofisi olan Kemeraltı Turizm Bilgilendirme Noktası, tarihi bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere rehberlik edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i turizm alanında dünyanın önde gelen kentlerinden biri haline getirme hedefi doğrultusunda 2021’de açılmaya başlanan turizm bilgilendirme ofislerine bir yenisi daha eklendi. Alsancak, Kültürpark ve Konak’taki bilgilendirme ofislerinin ardından dördüncü merkez Kemeraltı’nda hizmete açıldı.
Pandeminin azalması ve kruvaziyerlerin gelmeye başlamasıyla Kemeraltı bilgilendirme noktalarının turistler bir cazibe noktası olması ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kemeraltı’nın tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor.

Kemeraltı Rotaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski ana hizmet binasının karşısında bulunan “Turizm Bilgilendirme Noktası”, Kemeraltı maketi üzerine yansıtılan görsel haritalama ve video animasyonlar ile turistleri tarihsel bir yolculuğa çıkaracak. 8 bin 500 yıllık İzmir tarihi ve 2 bin 500 yıldır varlığını sürdüren Kemeraltı bölgesinin tarihsel sürecini anlatan “Kemeraltı Rotaları” sunumu, yabancı turistler için İngilizce olarak da hazırlandı.

Pandemi önlemleri alındı
Bilgilendirme noktası, hafta içi ve hafta sonu saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verecek. Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak içeriye 12 kişi alınacak. Yeni misafirler, bir sonraki gösterime havalandırma işlemlerinin ardından kabul edilecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.

Detaya Git

İzmir’de konut krizine neşter

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.

Detaya Git

Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı

4 Nisan 2026 Cumartesi

14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.

Detaya Git

İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide

4 Nisan 2026 Cumartesi

“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Detaya Git