Kapat

Haberler

İzmir Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da başlıyor

Aa
1 Haziran 2023 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da Elhamra Sanat Merkezi’ndeki törenle başlayacak. 7 mekanda 100 filmin gösterileceği festival kapsamında Nuri Bilge Ceylan’ın üç filmden seçilen on bir sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan “Taşra Üçlemesi” projesinin de dünya prömiyeri yapılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ, İZELMAN ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenleyeceği 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 16 Haziran 2023 tarihinde Elhamra Sanat Merkezi’ndeki açılış töreni ile başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış töreninde sinema ve müzik yazarı Sevin Okyay ile akademisyen-yazar Prof. Dr. Oğuz Makal’a bu yılın Emek Ödüllerini takdim edecek. Ardından, Nuri Bilge Ceylan’ın üç filmden seçilen on bir sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan “Taşra Üçlemesi” projesinin dünya prömiyeri yapılacak. Filmlerden seçilen sahneler perdede gösterilirken müzisyenler bu besteleri sahnede icra edecekler. Projenin bestecisi piyanist Yiğit Özatalay. Sanatçıya saksafonda Barış Ertürk, davulda Mustafa Kemal Emirel eşlik ediyor.
 
7 mekanda 100 film gösterilecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Institut français, Goethe Enstitüsü, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Liszt Kültür Merkezi, Macaristan Ulusal Sinema Kurumu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve Özgörkey Holding destekleri ile gerçekleşecek festivalde 7 gün süresince 7 mekanda 100’ü aşkın film gösterilecek. İstinye Park Teras’ın iki salonu festivalin iki yarışmasının mekanı olacak. Festivalde bu yıl Ulusal Yarışma’nın yanı sıra müzik temalı kurmaca ve belgesel filmlerin yarışacağı Uluslararası Yarışma da yer alıyor. Programın diğer bölümleri ise: Dünya Festivallerinden, Müziğin Yıldızları, Müziğin İzinde, İki Arada Bir Derede (Göç temalı filmler), Ustaya Saygı: Luchino Visconti, Hayatın Ritmi, Hayal Ülkesi, Kısaca Müzik.
 
Sinema müzik ilişkisi konuşulacak
19 Haziran’da AASSM’de Zuhal Olcay bir konser verecek; 21 Haziran Avrupa Müzik Günü’nde İstinye Park Teras’da Onur Ödülleri ve Yarışma Ödülleri sahipleri ile buluşacak. Festival kapsamında ‘Sinema-Müzik İlişkisi’ konulu bir seminer düzenlenecek. Bu yılki festivalin afişi Nazlı Ongan’ın, ödül heykelcikleri ise Sema Okan Topaç’ın imzalarını taşıyor. Festival gösterimleri İstinye Park Teras’ın iki salonunun yanı sıra, İzmir’in en eski sinemalarından, uzun yıllar Devlet Opera ve Balesi salonu olarak kullanılan Elhamra, Karaca Sineması, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Kültürpark İzmir Sanat salonlarında ve Güzelyalı sahilindeki Kadifekale yüzen platformunda yapılacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı

25 Mart 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, EFR Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı törenle kapılarını açtı.

Detaya Git

41 araç, 100’ü aşkın personelle alevlere set

25 Mart 2026 Çarşamba

İzmir’in Buca ilçesi Seyhan Mahallesi’nde gece saat 03.30 sıralarında mobilya imalathanelerinin bulunduğu sanayi sitesinde çıkan yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin özverili müdahalesiyle büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Detaya Git

“Uyan Memet” Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı

25 Mart 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Uyan Memet” dans ve müzikal anlatısı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahnelendi.

Detaya Git

Hülya Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

25 Mart 2026 Çarşamba

Hülya Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 44. kez düzenleniyor. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açılışı yapılacak festival, sanatseverleri 11 Nisan’a kadar sürecek dopdolu bir programla buluşturacak.

Detaya Git