Kapat

Haberler

“İzmir FİKİR Buluşmaları”nda gündem gıda olacak

Aa
15 Nisan 2026 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir FİKİR Buluşmaları’nın yeni oturumunda kentsel gıda politikaları ile gıda egemenliği ele alınacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmir FİKİR Buluşmaları’ dizisinin yeni oturumu, 15 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Dr. İnan İzci’nin konuşmacı, FİKİR Genel Yayın Yönetmeni Murat Büyükyılmaz’ın moderatör olarak yer alacağı buluşmada, kentsel gıda politikaları ve gıda egemenliği başlığı etrafında İzmir’in güncel ihtiyaçları, imkânları ve tartışma alanları değerlendirilecek. 17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadeleleri Günü’nün açtığı tarihsel ve siyasal çerçeveden hareket eden oturum, tarımı yalnızca ekonomik bir sektör olarak değil emek, yaşam, gıda hakkı, ekoloji ve demokrasi meselesi olarak birlikte düşünmeyi amaçlıyor. Bu yönüyle buluşma, çiftçi mücadelelerinin dünyadaki ve Türkiye’deki birikimini İzmir’in güncel gerçekliğiyle buluşturmayı hedefliyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Size hizmet bizim için onur”

9 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Anneler Günü nedeniyle kentteki şehit anneleriyle buluştuğu etkinlikte, “Size hizmet etmek, sizinle birlikte olmak bizim için onur” dedi.

Detaya Git

Avrupa Drama Buluşmaları gençleri İzmir’de buluşturuyor

9 Mayıs 2026 Cumartesi

Avrupa Drama Buluşmaları (European Drama Encounters/EDERED), bu yıl 11 farklı ülkeden drama ve tiyatro alanındaki gençlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilecek.

Detaya Git

Alevlere koşan süper anneler

9 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın itfaiye personeli, bir yandan yangın ve afetlerde hayat kurtarırken bir yandan da anneliğin yükünü ve özlemini taşıyor.

Detaya Git

Yelki hattı ile kesintisiz dönem başlıyor

9 Mayıs 2026 Cumartesi

İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak.

Detaya Git