Kapat

Haberler

İzmir Enternasyonal Fuarı’na hafta sonu ziyaretçi yağdı

Aa
1 Eylül 2025 Pazartesi

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 94’üncü buluşmasında ziyaretçi akınına uğruyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hem de pazar günü, yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kapılarda uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler; konserler, sergiler ve birbirinden farklı etkinliklerle dolu bir hafta sonu geçirdi. 

94. İzmir Enternasyonal Fuarı ilk hafta sonunu özlenen yoğunlukta geçirdi. Gündüz saatlerinden itibaren uluslararası sokak gösterileri ve her yaşa hitap eden etkinlikleri izlemek isteyen ziyaretçiler Kültürpark’a akın etti. Atlas Pavyonu’ndaki “Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Atatürk Sergisi, Refik Anadol’un “Şifanın Algısı” ve “Makine Rüyaları: Ege” sergileri, Mehmet Tüzüm Kızılcan Sanat Galerisi’ndeki “İzmir’i Özledim” dokuma sergisi ve Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası Seramik Koleksiyonu ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Pakistan Pavyonu’nda açılan “İz’in Peşinde Kentin İçinde” sergisi ve Kültürpark’ın simge yapısı Göl Gazinosu, İzmir Mutfak Müzesi tanıtım sergisiyle ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer aldı. Yeme İçme ve Etkinlik Alanı’nda sahneye çıkan isimler, konserler ve dans gösterileri hafta sonu fuar keyfini zirveye taşıdı. 

200 bin kişi ziyaret etti
Hafta sonunun en büyük heyecanı ise Çim Konserleri’nde yaşandı. 30 Ağustos’ta sahne alan Edis, on binlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı. Öncesinde Ali Altay da Zafer Bayramı’na özel şarkılarıyla sahnedeydi. 31 Ağustos Pazar günü ise Yıldız Tilbe, Kültürpark’ı dolduran kalabalığa sevilen şarkılarını seslendirdi ve ziyaretçilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Alanı dolduran kalabalık, Tilbe’nin sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek Kültürpark’ı adeta dev bir konser alanına dönüştürdü. 
Çocuklar ve gençler için hazırlanan alanlar da yoğun ilgi gördü. “İzmir Çocuk Oyun Alanı” survivor parkurları, mini futbol, bowling, ağ labirenti ve langırt gibi aktivitelerle minik ziyaretçilere heyecan dolu anlar yaşattı. Fuar Çocuk Kulübü, atölyeler ve mobil sahneler ise çocukları sanatla buluşturdu. Gençlik ve Spor Alanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinin atölyeleri, workshopları ile satranç turnuvaları, refleks oyunları ve Red Bull aktiviteleri genç ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. 30-31 Ağustos tarihlerinde İEF’yi ziyaret edenlerin sayısı 200 bine yaklaştı.

Fuar coşkusu 9 Eylül’e kadar devam edecek
Ana sponsorunun Folkart, etkinlik sponsorunun ise Migros olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, 9 Eylül’e kadar her gün 16.00 – 23.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.

Detaya Git

Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.

Detaya Git

İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.

Detaya Git