Kapat

Haberler

İzmir’e bir yılda 10 Buca Cezaevi kadar yeşil alan

Aa
24 Ocak 2023 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yılda 10 Buca Cezaevi alanı kadar yeşil alanı kente kazandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, doğayla uyumlu bir yaşam hedefi doğrultusunda Türkiye’ye örnek projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek “Çünkü biz doğanın bir parçasıyız. Doğadan uzaklaştıkça kendimizden de, birbirimizden de uzaklaşıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in doğayla uyumlu bir yaşam hedefi doğrultusunda kentin yeşil varlığı artırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 100 milyonluk yatırımla yaklaşık 10 Buca Cezaevi alanına denk gelen 716 bin 192 metrekarelik yeşil alan İzmir’e kazandırıldı.

“Doğanın parçasıyız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İklim Eylem Planı ve Yeşil Şehir Eylem Planı’nın özeti niteliğindeki Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejimiz, İzmir’in bu alandaki tüm eylemlerini bütünleştiren bir yol tarif ediyor. Bu strateji doğrultusunda kentte yeşil altyapının artırılması için Türkiye'ye örnek birçok projeyi hayata geçirmeye ve sürdürmeye devam edeceğiz. Afetlere ve salgınlara dirençli olmanın tek yolu, doğayla uyumlu bir yaşam sürmek. Çünkü biz doğanın bir parçasıyız. Doğadan uzaklaştıkça kendimizden de, birbirimizden de uzaklaşıyoruz” dedi.

145 bin bitki desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında İzmirlilerin doğa ve ormanla bütünleşeceği “Yaşayan Parklar” projesi kapsamında Olivelo Yaşayan Park Projesi, Türkiye'nin ilk hortikültürel terapi alanı olan İnciraltı Bahçesi, “CittaSlow Sakin Mahalle” projesi kapsamındaki Demirköprü ve Agora Park çalışmaları başta olmak üzere çok sayıda yatırımı hayata geçirdi. Yıl boyunca yeni oluşturulan yeşil alanların yanı sıra bakım-onarım çalışmaları kapsamında da 30 Ekim depreminde zarar gören 12 park başta olmak üzere birçok mevcut park yenilendi. Ayrıca çocukların çok daha sağlıklı ve güvenilir koşullarda oynayabilmesi için 12 ilçedeki 56 noktada çocuk oyun alanları yenilendi. Talepler doğrultusunda eğitim kurumları da dahil olmak üzere kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına yıl içerisinde yaklaşık 145 bin bitki desteği sağlandı.

İki aşaması biten Flamingo Doğa Parkı’nın üçüncü aşaması için çalışmalar sürüyor. Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı, Çiğli Atatürk Mahallesi Parkı ve Bayraklı Körfez Mahallesi Parkı’ndaki çalışmalar ise bu yıl tamamlanacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

25. Mandalina Şenliği üreticinin yüzünü güldürdü

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Mandalina Şenliği, hem üreticilerin hem de bölge halkının yoğun katılımına sahne oldu.

Detaya Git

Başkan Tugay Abdal Musa için düzenlenen lokma duasına katıldı

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14’üncü yüzyılda yaşamış Anadolu erenlerinden Abdal Musa için Narlıdere’de düzenlenen lokma duasına katıldı. Başkan Tugay, dayanışmanın önemine değinerek, “İnanıyoruz ki ülkemiz ve dünya da ancak dayanışma, birlik ve beraberlik sayesinde kurtulur.

Detaya Git

Büyükşehir’in sportif yetenek ölçümü İzmir’e yayılıyor

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz “Sportif Yetenek Ölçümü” uygulaması kentin tamamına yayılıyor. Ölçümler sadece Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirilmeyecek. Ekipler ilçelere de gidecek. İlk uygulama Torbalı’da yapıldı.

Detaya Git

İzmir’in ibadethaneleri pırıl pırıl

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kent genelindeki camilerden cemevlerine, sinagoglardan kiliselere tüm ibadethaneleri köşe bucak pırıl pırıl bir görünüme kavuşturuyor. 13 yıldır kesintisiz hizmet veren ekipler, çalışmalarını titizlik, özveri ve sevgiyle yerine getiriyor.

Detaya Git