- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İZSU, Tire ve Bayındır’a yaklaşık 32 milyon liralık yatırımla 16 sondaj kuyusu açıyor. Ödemiş ve Kiraz’da da 13 su kuyusunun açılması için ihaleye çıkılacak. 29 yeni kuyu artan kuraklık riskine karşı İzmir’in su güvenliğini güçlendirecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kuraklık ve artan su ihtiyacına karşı kentin su kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla yeni yatırımlarını sürdürüyor. Tire ve Bayındır ilçelerinde yaklaşık 32 milyon liralık yatırımla 16 yeni su sondaj kuyusu açılıyor. Ayrıca İZSU, Ödemiş ve Kiraz’da 13 su sondaj kuyusu açmak için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Yeni yeraltı suyu kaynaklarının devreye alınması ile İzmir’in su altyapısının güçlendirilmesi ve özellikle yaz aylarında yaşanabilecek su sıkıntılarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Tire’ye 11 kuyu
Tire ilçe merkezi ve merkeze bağlı mahallelerde toplam 11 yeni su sondaj kuyusu açılıyor. Yaklaşık 22 milyon 736 bin liralık yatırımla yürütülen çalışmalarda ilçe merkezinin su ihtiyacını açılan 5 kuyu ile karşılanacak. Dereli, Eskioba, Duatepe, Cambazlı, Çeriközü, Hasançavuşlar, Osmancık, Büyükkale ve Sarılar mahalleleri ise açılan 6 yeni kuyu ile hayat bulacak. Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Bayındır’da 5 yeni su kaynağı
9 milyon 251 bin liralık yatırımla Bayındır’da 5 sondaj kuyusu açılıyor. Yeni kaynaklar hem ilçe merkezinin hem de mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Atatürk, Fatih (2 kuyu) ve Karaveliler mahallelerindeki kuyular açıldı. Zeytinova Mahallesi’nde ise kuyu açma çalışmaları devam ediyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.
Güvenilir ve uygun fiyatlı İZMAR, İEF’nin ilgi odağı oldu
12 Eylül 2026 Cumartesi95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) en yoğun noktalarından biri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazası İZMAR standı oldu. Fuarı gezen ziyaretçiler güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri almak için de İZMAR’ı tercih etti.
İzmir’in çocuklarına beslenme desteği devam ediyor
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek ihtiyacının yoğun olduğu mahallelerdeki ilkokullarda sürdürdüğü beslenme paketi desteği, yeni eğitim öğretim döneminde de devam edecek.
İzmir’in 125 yıllık simgesi “Asrı 25 Geçe”de
12 Eylül 2026 Cumartesiİzmir’in 125 yıllık hafızası bu kez kentin başka bir noktasında İzmirlileri selamlıyor.
