- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İZDSO’nun AASSM’de verdiği konser, hayatını kaybeden başkemancı Deniz Özasker’in anılmasıyla başladı; Beethoven eserleri sanatseverleri derinden etkiledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) bu hafta düzenlenen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) konseri, geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren orkestranın başkemancısı Deniz Özasker’in anılmasıyla başladı.
Sahnede Deniz Özasker’in fotoğrafı ve bir demet çiçek eşliğinde gerçekleştirilen anmada ilk önce saygı duruşu yapıldı. Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan İZDSO Müdürü Özge Tanrıver, duygusal anlar yaşadı. Tanrıver, merhum Özasker için şu ifadeleri kullandı: “Bugün hayatımızın en zor konserlerinden birini gerçekleştiriyoruz. Sizlere Deniz Özasker’in hayatını, hayatımızdaki ve orkestramızdaki yerini ve önemini anlatacak cümleler kurabilmeyi çok isterdim. Ancak bu sahnede bir daha Deniz Özasker’i ve onun eşsiz müziğinin sesini hiç duyamayacak olmanın verdiği tarifsiz hüzünle, bugün sizlerle yalnızca kalbimizdeki sessizliği paylaşmak istiyorum. Yasımızı bizlerle paylaştığınız için minnettarım.”
Beethoven’in piyano konçertosu duygulandırdı
Alman şef Albrecht Mayer yönetimindeki konserin solisti, kuşağının en dikkat çekici yeteneklerinden biri olarak kabul edilen piyanist Fabian Müller oldu. Müller, Beethoven’in 1809 yılında bestelediği “Piyano Konçertosu No. 5” ile “Senfoni No. 8” eserlerini seslendirdi.
Saat 20.00’de başlayan ve yaklaşık iki saat süren konserin ardından sanatseverler, solist Müller’i ve şef Mayer’i dakikalarca ayakta alkışladı. İzmirli müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser, İZDSO’nun ocak ayındaki son buluşması olarak hafızalarda yer etti.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
ESHOT ve İZULAŞ’ın filosu gençleşiyor
14 Ekim 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşımı daha güvenli, konforlu, erişilebilir ve çevreci hale getirmek amacıyla otobüs filosunu gençleştirmeye devam ediyor. İzmir’de toplu ulaşım hizmetinin yaklaşık yüzde 62’sini karşılayan ESHOT ve İZULAŞ’a toplam 111 yeni otobüs kazandırılıyor.
İzmirli sporculardan bir büyük başarı daha
14 Ekim 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’de düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Adım adım “bağımsız yaşam”
14 Ekim 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme engelli bireylerin günlük yaşamda güvenli ve bağımsız hareket etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Belediye, medikal malzeme desteği kapsamında beyaz baston da sağlıyor.
İzmir, dünya bağcılık turizminin buluşma noktası olacak
14 Ekim 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bağcılık kültürünü uluslararası alanda tanıtmaya yönelik çalışmaları sürüyor. Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Bağcılık Rotası Iter Vitis’in Hırvatistan’da düzenlenen Genel Kurulu’nda Urla Bağ Yolu “En İyi Bağ Yolu” ödülünü kazandı.