Kapat

Haberler

İzmir’den 2023 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için ilk başvuru

Aa
14 Ocak 2020 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 2023 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için Avrupa Gençlik Forumu’na ilk başvurusunu yaptı.

İzmir, 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için resmen aday oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, konsept notunu Avrupa Gençlik Forumu’na göndererek adaylık başvurusunun ilk aşamasını tamamladı. Avrupa Gençlik Başkenti unvanıyla gençlerin kent yaşamına ve kentteki karar verme süreçlerine katılımının arttırılması hedefleniyor.

Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almaya hak kazanan kentler yenilikçi projelerle Avrupa’daki diğer belediyeler için rol model oluşturuyor. Bu kentlerde bir yıl boyunca gençlerin katılımıyla kültürel, sosyal, politik ve ekonomik etkinlikler düzenleniyor.

Gençlik Stratejisi Raporu hazırlanacak
“Genç dostu İzmir” için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili bir açıklama yaparak üç aylık başvuru hazırlık sürecine dahi gençlerle yapılan onlarca etkinlik sığdırdıklarını ifade etti. Tunç Soyer, yine başvuru hazırlıkları kapsamındaki
Gençlik Strateji Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini dile getirerek şöyle konuştu: “2020 yılında bu toplantıları daha da tabana yayacağız. 2020’nin sonunda da Türkiye’de ilk defa kapsamlı bir Gençlik Stratejisi Raporu hazırlayacağız. Böylelikle gençleri sosyal hayata, tüm karar alma süreçlerine ve Avrupa Birliği projelerine nasıl teşvik edebileceğimiz ortaya koyacağız.” 2020’nin İzmir’de gençler için bir dönüm yılı olacağını ifade eden Soyer, “Gençleri sosyal hayatta, kültür ve sanat alanında çok daha verimli işler yaparken göreceğiz. Avrupa’da daha fazla gencimiz daha fazla projede göreceğiz” diye konuştu.

Tam başvuru önümüzdeki Haziran’da
Avrupa Gençlik Forumu tarafından önümüzdeki Mart ayında Avrupa Gençlik Başkenti unvanına aday olma hakkı kazanan beş kent ilan edilecek. İzmir’in bu beş kentin içinde olması halinde Haziran ayında tam başvuru formu Avrupa Gençlik Forumu’na teslim edilecek ve başvurunun ikinci aşaması tamamlanacak. Eylül ayında final başvurusu yapılacak. Kasım ayında ise 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanını hak eden kent açıklanacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay’dan mülkiyet hakkı vurgusu

14 Nisan 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Meslek Fabrikası’na el koyma girişimine karşı başlattığı nöbete destek büyüyor.

Detaya Git

İYİ Parti'den “Ata Mirası” nöbetine destek

14 Nisan 2026 Salı

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meslek Fabrikası'na el koyma girişimine karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başlattığı Meslek Fabrikası nöbetine İYİ Partili siyasetçilerden destek geldi.

Detaya Git

Gençlerden doğaltaşa “dekoratif” dokunuş

14 Nisan 2026 Salı

Doğaltaş sektörünün kalbinin attığı Marble İzmir – 31. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda, bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Değişik Doğaltaş Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Detaya Git

İzmir Körfezi’nde 10. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi

14 Nisan 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Körfezi’nde dron desteğiyle yapılan rutin tarama faaliyetleri kapsamında kasım ayından bu yana 10. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi. Bayraklı’da deniz yüzeyinde dış kaynaklı atık maddeler görüntülendi.

Detaya Git