- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afet güvenliğini sağlamak ve acil eylem planı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kentteki turizm işletmelerine yönelik denetim ve eğitim faaliyetlerine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZTO iş birliğiyle “Turizm İşletmelerinde Afet Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.
“İzmir son derece önemli bir turizm kenti”
Programda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, afet güvenliği konusunun ve toplantının önemine değinerek, “İzmir son derece önemli bir turizm kenti. Bu çalışma uzun soluklu bir çalışma. Biz bu toplantıları başlattık. Gerekli idari yerlerden destekleri de alalım. Günü kurtarmak için değil Türkiye’ye örnek olacak, geleceği olumlu yönde etkileyecek işler yapalım” dedi.
“Güvenli gelecek inşa etmek istiyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm ve Fuarcılık Komisyonu Başkanı Seyhan Müşerref Kuralı da yangın ve afet güvenliği gibi hayati konularda kentin en dinamik sektörlerinden biri olan turizm işletmeleri ile bir araya geldiklerini söyledi. Kentte yaklaşık 2 bin konaklama tesisi olduğunu anımsatan Seyhan Müşerref Kuralı, “Bolu Kartalkaya’da yaşanan otel yangını hepimizin yüreğini burktu. Bu olaydan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili tüm birimleri ile yaptığımız değerlendirmede, kentte benzer bir olayın yaşanmaması için yapılması gerekenleri sorguladık. Yapılan denetimleri değerlendirdik. İzmir Ticaret Odamıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü böylesi bir iş birliği, afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmanın en güçlü adımıdır. Bu toplantı sadece teknik bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda turizm sektörü ile kamu kurumlarının el ele vererek güvenli bir gelecek inşa etme kararlılığının da bir göstergesidir. Güvenli tesisler, sadece birer işletme değil aynı zamanda can güvenliğinin, emeğin ve kentimizin itibarının da teminatıdır” dedi.
Alınması gereken önlemler paylaşıldı
Toplantıda İtfaiye Dairesi Başkanlığı Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü Denetim Amiri Mehmet Ekim ve İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Amiri Özgür Adal Kervankıran sunum yaptı. Turizm işletmelerinin afetten korunması ve İtfaiye Uygunluk Raporu alabilmesi için uyması gereken yönetmelikler hakkında bilgiler paylaşıldı. İtfaiye uygunluk raporu süreçleri ile binaların yangından korunması için güvenlik önlemleri ve acil durum eğitimleri konularında uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Yangını çıkmadan önleyelim”
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken, İzmir İtfaiyesi’nin bir haftalık bilançosu da dikkat çekti. 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında 566 yangına müdahale eden ekipler, 244 kurtarma operasyonuyla birlikte toplam 810 olaya koştu.
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü için başlatılan bokaşi kompostu uygulaması 4 bin 556 haneye ulaştı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamada başvuruları değerlendiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, farklı ilçelerde toplam 128
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba Baraj Yolu’nu yenileyerek hizmete açtı. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın ilçe ziyaretinde bölge halkına yapılacağı sözünü verdiği 5,5 kilometrelik yol, 5 kırsal mahalleyi güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşturdu.
İlk kez havuzla tanışan çocukların sevincine Başkan Tugay ortak oldu
1 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Pazaryeri Mahallesi'nde kurulan portatif yüzme havuzunda eğitim alan çocukları ziyaret etti.