- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Her yıl eylül ayının son haftasında kutlanan İşitme Engelliler Haftası, sağır ve işitme engelli bireylerin yaşamın her alanına eşit ve bağımsız katılımı için erişilebilir hizmetlerin önemini bir kez daha gündeme taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kentte yaşayan sağır ve işitme engelli yurttaşların sağlık, ulaşım, sosyal hizmet, eğitim ve istihdam gibi alanlarda karşılaşabilecekleri iletişim engellerini azaltmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Türk İşaret Dili Birimi’ne bağlı Sessiz Destek Çözüm Merkezi aracılığıyla Eşrefpaşa Hastanesi’nden randevu oluşturup muayene günü yüz yüze tercüman desteği alabilen işitme engelli ve sağır yurttaşlar, aynı destekten farklı kamu kurumlarında işleri olduğu zaman da yararlanabiliyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Türk İşaret Dili tercümanları, görüntülü ve yüz yüze görüşmelerle İzmirli sağır ve işitme engellilerin sesi oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca su faturası indirimi, ücretsiz ulaşım, sosyal yardım, işitme cihazı desteği, sağlık taraması etkinlikleri, nikâh işlemlerinde tercüman desteği, kurs ve eğitimler gibi çok sayıda hizmet sağlarken, Destekli İstihdam Ofisi aracılığıyla iş arayanlara destek veriyor. “Sağır ve işitme engelli yurttaşlar, yaşadıkları kenti ilgilendiren kararların alındığı meclis toplantılarını da işaret dili çevirisiyle takip edebiliyor.
“Erişilebilir hizmetlere yüksek puan veriyorum”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağır ve işitme engelli yurttaşlara yönelik çeşitli hizmetlerinden yararlanan Belgen Gündüz, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çok memnunum. Örneğin engelli ulaşım kartı için çevirmen eşliğinde başvuruda bulundum ve kısa sürede kartımı alabildim. Ulaşımdan ücretsiz yararlanıyorum. Eşrefpaşa Hastanesi’nden Sessiz Destek Merkezi üzerinden randevu alabiliyorum ve doktorla yüz yüze iletişim kurmak için çevirmen desteği alabiliyorum. Su faturasında indirimden yararlanıyorum. Ayrıca işsizlik sorunu yaşadığımda Destekli İstihdam Merkezi’nden yine çevirmen eşliğinde destek alıyorum. Bu hizmetlere çok yüksek bir puan verebilirim. Özellikle çevirmenler, hayatımı çok daha erişilebilir kılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, bütün desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
“Birlikte çalışmaya devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Türk İşaret Dili Tercümanı Melek Uslular, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sağır ve işitme engelli yurttaşımız evinden çıktığı andan itibaren her türlü destekten yararlanabiliyor. Erişilebilirliğin her noktaya ulaşabilmesi çok kıymetli. İzmir’de yaşayan tüm sağır ve işitme engelli yurttaşımızın yanındayız. Her zaman onlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Cumhuriyet’in 103’üncü yaşına özel gece
29 Ekim 2026 Perşembe29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Halk dansları ve halk türküleri eşliğindeki kutlamada Cumhuriyet’in 103’üncü yaşı anısına pasta kesildi.
Yelkenler Cumhuriyet için açıldı, kupalar sahiplerini buldu
29 Ekim 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Yat Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “103’üncü Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları” sona erdi. Üç etapta yarışan takımlar Körfez'de renkli görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Körfez'de Cumhuriyet rüzgarı esti
29 Ekim 2026 Perşembeİzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü coşkusu Körfez’e taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları”nın son etabı başladı. İzmirlilerin sahilden ilgiyle izlediği yarışlar, Körfez’de renkli görüntülere sahne oldu.
İzmir’de Cumhuriyet coşkusu meydanlara sığmadı
29 Ekim 2026 Perşembeİzmir, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü bayraklar, marşlar ve halk oyunlarıyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocuklardan gençlere, yaşlılardan ailelere yüzlerce İzmirliyle bayram sevincini paylaştı.