- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) iş birliğinde, görme engelli bireylerin kabartma kitaplara erişimine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bisiklet sürüşü düzenlenecek.
Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, “Görmeyenler Daha Çok Kabartma Kitap Okusun Diye Umuda Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliğe yaklaşık 500 bisikletlinin katılması bekleniyor.
25 Ocak Pazar günü yapılacak sürüş için Bostanlı Yasemin Kafe önünde saat 10.00’da toplanmaya başlanacak. Saat 11.00’deki etkinlik, bisiklet yolu üzerinden ilerleyerek İnciraltı’nda sona erecek. Etkinliğe katılmak isteyenler, www.maratonizmir.org adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek.
Farkındalık için önemli adım
Program kapsamında, görme engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını desteklemek ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla gönüllülerle birlikte tandem (çift) bisikletlerle sürüş gerçekleştirilecek. İzmir’in sahil şeridinde düzenlenecek etkinlikte, görme engelli bireyler için sesli yönlendirme ve bilgilendirme sağlanacak.
Beyaz Baston Hareketi nedir?
Beyaz Baston Hareketi, 1921 yılında Londra’da geçirdiği trafik kazası sonrası görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, çevresindekilerin kendisini fark edebilmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başladı. Bu sembol, 1931 yılında Fransa’da yaygınlaşarak görme engellilerin simgesi hâline geldi. Günümüzde ise her yıl ocak ayının ikinci haftası, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Rol model oldular başarı hikayelerini paylaştılar
9 Mart 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen “Cesaretin Adı: Kadın Zirvesi-103 Yıllık Cesaret” programı kapsamındaki panellerde konuşan başarılı kadınlar, hikayeleriyle esin kaynağı oluşturdu.
Kadınlar İzmir’den ses verdi
9 Mart 2026 Pazartesiİzmir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Cesaretin Adı: Kadın – 103 Yıllık Cesaret” zirvesi, iş dünyasından akademiye pek çok ismi bir araya getirdi.
Türkiye'nin bilim kahramanları Fuar İzmir'de yarıştı
9 Mart 2026 PazartesiDünyanın en büyük gençlik ve çocuk organizasyonları arasında yer alan ve Türkiye'de Bilim Kahramanları Buluşuyor ismiyle düzenlenen FIRST LEGO League Challenge turnuvalarının 22’nci sezon Türkiye finali Fuar İzmir'de düzenlendi.
Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu yeni sezona hazırlanıyor
9 Mart 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda büyük bir yenileme çalışması başlattı. Sahne ve oturma alanlarında yapılan kapsamlı tadilatlarla, İzmirlilere yeni sezonda daha konforlu ve kaliteli bir kültürel deneyim sunulması hedefleniyor.
