Kapat

Haberler

İzmir’de ekipler 24 saat görevde

Aa
5 Şubat 2026 Perşembe
İzmir’de son günlerde etkisini artırarak devam eden sağanak yağışlar nedeniyle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kent genelinde sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlara karşı AKOM koordinasyonunda kent genelinde olası olumsuzluklara karşı 412 araç ve iş makinesi, 200 pompa, 1365 personel ile görev başında.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer istasyonlarından alınan verilere göre, son 6 saatlik süreçte en yoğun yağış Çeşme, Karaburun ve Urla’da ölçüldü. Urla Orman Sahası’nda metrekareye 58,8 kilogram, Seferihisar’da 44,4 kilogram, Karaburun’da 38,5 kilogram, Çeşme’de 33,4 kilogram, Bergama İncecikler Orman Sahası’nda 30,1 kilogram, Menderes Gümüldür’de 29,4 kilogram, Narlıdere’de 28,5 kilogram, Dikili’de 26,9 kilogram, Güzelbahçe’de 26,8 kilogram yağış kaydedilirken, Urla merkezde 35,6 kilogram yağış ölçüldü. Yağışların ilerleyen saatlerde merkez ilçelerde de etkisini artırması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlara karşı AKOM koordinasyonunda tüm birimleriyle sahada görev yapıyor. Özellikle Çeşme’de yağış şiddetinde kısmi azalma görülürken; İZSU, İtfaiye, Muhtarlık İşleri ve ilçe belediyesi ekipleri koordineli şekilde müdahale çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde olası olumsuzluklara karşı 412 araç ve iş makinesi, 200 pompa, 1365 personel ile uzman ekipler görev başında bulunuyor.

Yağışlar yarın da devam edecek
Meteoroloji değerlendirmelerine göre, yarın da yer yer kuvvetli sağanak yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle alçak kesimler, dere yatakları ve geçmişte su baskını yaşanan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşlara çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yağışın etkili olduğu saatlerde dikkatli olmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve su baskını riskine karşı gerekli önlemleri almalarını istedi. Yaşanabilecek olumsuzlukların 153 ve 185 çağrı merkezlerine bildirilmesi çağrısında bulunuldu. Kent genelindeki gelişmeler AKOM tarafından anlık olarak takip edilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 24 saat esasına göre sahadaki çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi müjdesi

1 Kasım 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Detaya Git

Yeniden Sinematek’te “Kökler ve Kırılmalar” seçkisi

1 Kasım 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek, kasım ayında aile bağlarını, kuşak çatışmalarını ve toplumsal eşitsizlikleri ele alan dört ödüllü filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşturacak.

Detaya Git

İZSU’dan Konak ve Karabağlar’a 58 kilometrelik altyapı yatırımı

1 Kasım 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Konak ve Karabağlar’da altyapı dönüşümünü sürdürüyor.

Detaya Git

İzmir’i 7 bin 150 kişi ücretsiz gezilerle keşfetti

1 Kasım 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kültür gezileri, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini vatandaşlarla buluşturuyor.

Detaya Git
←