Kapat

Haberler

İzmir’de depremzedeler için “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası başlatıldı

Aa
7 Şubat 2023 Salı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası, Kahramanmaraş merkezli ve 10 çevre ilde hissedilen büyük deprem için “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlattı. Kampanyaya katılım ve başvurular birkirabiryuva.org sitesinden yapılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası, büyük deprem felaketi sonrasında “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlattı. Kampanya, depremin ardından evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturmayı amaçlıyor. Dayanışma kampanyası, 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde de birçok yurttaşın barınma ihtiyacının karşılanmasını sağlamıştı.

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına nasıl başvurabilirim?
birkirabiryuva.org üzerinden başlatılan dayanışma kampanyası depremin ardından barınma ihtiyacı olan yurttaşlarla, onlara kira desteği sağlamak veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yardımseverleri buluşturuyor.
Nakdi yardımın kabul edilmediği kampanyanın internet sitesinde kullanıcılara yönelik üç seçenek bulunuyor. Kullanıcılar “Kira Desteği Almak İstiyorum” butonuyla destek isteyebiliyor, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” veya “Boş Evim Kullanılsın İstiyorum” butonlarıyla ise ihtiyaç sahiplerine yardım edebiliyorlar.
Kira desteği vermek isteyen vatandaşlar, yapacağı yardım miktarı ve kişisel bilgilerini internet sitesindeki forma işleyerek kampanyaya katılabiliyor. Minimum 3 aylık kira desteği ve katları verilebiliyor. 3 aylık toplam kira desteği tutarı 10 bin lira. Kullanıma uygun, boş durumda evi olan ev sahipleri de evlerini paylaşma yönündeki beyanını ve istenen diğer bilgileri doldurarak kampanyadaki yerini alabiliyor.

İzmir, katılımcılar arasında iletişimi sağlıyor
İhtiyaç taleplerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplandığı kampanyanın teknik altyapısı İhtiyaç Haritası tarafından oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise desteğin ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırılabilmesi için katılımcılar arasındaki iletişimi sağlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kampanyanın tüm ihtiyaç sahiplerine eksiksiz bir şekilde duyurulabilmesi için deprem bölgesindeki diğer belediyelerle eşgüdüm içerisinde çalışıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’in işgali 107’nci yılında APİKAM’da konuşulacak

12 Mayıs 2026 Salı

İzmir’in 15 Mayıs 1919’daki işgalinin 107. yılında, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) “İzmir’in İşgali ve Milli Mücadele Ruhunun Yükselişi” adlı söyleşi yapılacak. Prof. Dr. Fevzi Çakmak’ın konuk olacağı söyleşi, 13 Mayıs Çarşamba saat 18.00’de başlayacak.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan Hemşireler Günü mesajı

12 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin 12 Mayıs Hemşireler Günü kapsamında düzenlediği “Geçmişten Geleceğe Hemşirelik: Kimlik, Güç, Dönüşüm” panelinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, hemşirelik mesleğinin hak ettiği değeri görmesi gerektiğini vurguladı.

Detaya Git

Başkan Tugay, İngiltere Büyükelçisi Morris’i ağırladı

12 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyeti ağırladı. Görüşmede ulaşım, turizm, gastronomi ve yeşil dönüşüm başlıkları ele alınırken Başkan Tugay, gıda, su ve enerji krizlerine karşı planlamanın önemine dikkat çekerek, “Gele

Detaya Git

İzmir’e Dünya Kupası’nda büyük onur

12 Mayıs 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli jimnastikçisi Altan Doğan, Bulgaristan’da düzenlenen Artistik Cimnastik World Challenge Cup’ta paralel barda şampiyon oldu.

Detaya Git